Sport

“Atom Antit” lenyűgözték a magyar dzsúdósok

Csernoviczki Éva (csernoviczki éva, )
Csernoviczki Éva (csernoviczki éva, )

Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó szerint jobban nem is kezdődhetett volna a budapesti Európa-bajnokság.

A magyar küldöttség Csernoviczki Éva révén egy aranyérmet, Karakas Hedvig és Zámbori Bence révén két 5. helyet, Maros Barbara jóvoltából pedig egy 7. helyet szerzett a budapesti kontinensviadal első, csütörtöki versenynapján.

A helyszínen természetesen ott voltak a sportág hazai nagyjai, így egyetlen olimpiai bajnokunk, Kovács Antal is.

„Várakozáson felüli az eredménysor, egyedül Csernoviczki Évában volt benne ez az eredmény, de egy dolog esélyesnek lenni, és egy másik élni vele. Egész nap nagyon határozott volt, a döntőbe jutásért vívott meccsen volt egy kis holtpont, ott az utolsó másodpercekben sikerült fordítania. A döntőben aztán legyalogolta a belga kislányt és revansot vett, hiszen az olimpián éppen tőle kapott ki a négy között.


Fotó: MTI
A képre kattintva galéria nyílik.

Az, hogy Hédi (Karakas Hedvig – a szerk.) ennyire össze tudta kapni magát ma, az baromi jó dolog, hiszen még az indulása is kétséges volt. Az 5. hely nagyon nagy eredmény, és ha egészséges lesz, a vb-n is sokáig juthat. Jól sikerült a klubváltása is, Toncs Petivel nagyon jól tud együtt dolgozni” – értékelt Kovács Antal.

„A másik meglepetés Zámbori Bence volt, egész nap fantasztikusan harcolt, világklasszis versenyzőket győzött le. A bronzmeccset egy kicsit elkapkodta, annyira szeretett volna nyerni, hogy elhibázta a meccset, mielőtt rámelegedett volna, lekontrázták. Ez előfordul, ha valaki elvisz a hév, az 5. hely tőle is egy nagy előrelépés.

Maros Barbara 52 kilóban nagyot küzdött, szép eredmény a 7. hely, nagyon nagyot küzdött a koszovói kislánnyal, aki az Eb nagy esélyese volt. Összességében egy fiatal csapat nagyon jó meccseket vívva mutatkozott be. Gondoljunk bele, Évi volt a legidősebb ma a maga 26 évével” – dicsérte meg a fiatalokat az Atomerőmű SE elnöke, aki azért nem csak nézőként van jelen a Papp László Sportarénában.

„Természetesen vannak feladataim, ennek jó része protokolláris. Elnökségi tag vagyok a szövetségben, és alelnök, ha minden igaz :)). Kapcsolatot tartok, beszélgetek, akinek kevés dzsúdóismerete van, annak segítek. Szabó Joe-val (Szöul olimpiai bajnok mellúszója – a szerk.) beszélgettem például sokat, elvégre az úszóversenyeket végét kicsit egyértelműbb megítélni. Holnap még nagyobb lesz a forgalom, egyéb teendőim is lesznek, hiszen az Atomerőmű versenyzői is tatamira lépnek. Csoknyai Lászlónak hivatalból fogok szurkolni kétszeresen, de Bor Barnával is elbeszélgetek a szombati versenynapjáról” – adott némi előzetest Atom Anti.

A pénteki program:

Férfiak, 73 kg (címvédő: Ugo Legrand, francia; magyar induló: Ungvári Attila, Közgép-Ceglédi VSE; Ungvári Miklós, Közgép-Ceglédi VSE)

Férfiak, 81 kg (címvédő: Sirazsugyin Magomedov, orosz; magyar induló: Krizsán Szabolcs, Honvéd-Kipex; Csoknyai László, Atomerőmű SE)

Nők, 63 kg (címvédő: Gevrise Emane, francia; magyar induló: Baczkó Bernadett, KSI SE; Gercsák Szabina, Hell-Miskolci JC)

Nők, 70 kg (címvédő: Edith Bosch, holland; magyar induló: Szabó Franciska, Leányvár-Varga Csepp)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik