Sport

Szerdán bajnok lehet a Győr

ftc-győr (ftc-győr)
ftc-győr (ftc-győr)

A női kézilabda NB I. döntőjének második meccsén a Ferencváros látja vendégül a Győri ETO-t.

Klubszinten jelenleg csak a Szeged-Veszprém párharc veszi fel a versenyt ezzel az összecsapással, hiszen Magyarország két legjobb női alakulatáról beszélünk. A papírforma azonban a Győr mellett szól, és ezt bizonyították is Görbiczék az első találkozón, amikor hattal nyertek: 34-28 lett a vége.

A finálé az egyik fél második győzelméig tart, vagyis szerdán megszerezheti a bajnoki aranyat az ETO, amennyiben legyőzi a Ferencvárost. Ráadásul a Fradi nem számíthat majd Tomori Zsuzsára sérülése miatt, és ez azt jelenti, hogy a fővárosiak elveszítették egyik legjobbjukat.

“Az a célunk, hogy minél többet adjunk ki magunkból, de látni kell, hogy Tomori Zsuzsi is kiesett, így nagyon karcsú ez a keret. Tényleg kevesen maradtunk. Most egy kicsit feladjuk a “Fradi-mentalitást”, igazából egész másképp fogjuk felfogni ezt a mérkőzést, mint ahogy egy bajnoki döntőt kellene, annak a jegyében, hogy nehogy valaki úgy érezze, iszonyatos súly nehezedik a vállára” – mondta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője a fradi.hu-nak.

Mivel Győrben mindenki egészséges, és harca kész, így az ETO-nak áll a zászló. A döntő második felvonását 19 órától a Népligetben rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik