Sport

Megismételné tavalyi eredményét Michelisz

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

A túraautó-világbajnokság 5-6. fordulóját rendezik a hétvégén Szlovákiában, ahová második alkalommal tér vissza sorozat.

A Zengő Motorsport számára kiváló főpróbája lehet ez a hétvége a magyarországi versenynek, melyet majd május 4-5-én rendeznek a Hungaroringen. Az idei évben Hondával versenyző Michelisz Norbert a WTCC pontverseny 12. helyéről várja a folytatást.

Az immár Hondával versenyző Michelisz tavaly a Slovakiaringen megszerezte élete első pole pozícióját, majd mindkét futamon a hatodik helyen ért célba. Ráadásul a leggyorsabb kör rekordját is a magyar versenyző tartja az aszfaltcsíkon, így idén is hasonló eredményekben bízik csapata, a Zengő Motorsport. A feladat azonban nem egyszerű, hiszen Michelisz Hondája nagyon nem versenykész, folyamatosan problémákkal küzdenek a szerelők, vagyis a pontszerzésnek már nagyon lehetne örülni.

Fotó: Zengő Motorsport

“Szeretném lezárni az első két hétvége emlékeit, és egy szemléletváltással készülni a szlovák futamra. Számítottam rá, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, de remélem, most már a technikai akadályok és a repkedő alkatrészek elkerülnek minket.  Marokkó óta a srácok nagyon sokat dolgoztak az autón, akiknek most hazai körülmények között volt idejük átnézni azt. Akárhogy alakul, csak a következő feladat megoldásra koncentrálunk és ebben minden biztatás jól fog esni.  Nem zárom ki, hogy a Slovakiaringen születhet meglepetést, de talán merészség lenne kijelenteni, hogy van esély a pole pozícióra. Mindenesetre mindent bele fogok adni.” – mondta a magyar pilóta.

A szombati időmérőt 15:30-tól rendezik, míg a vasárnapi első futam 14:50-kor, a második 15:50-kor rajtol el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik