Sport

Magyar legek: a dzsúdó-Eb ifjú csillaga és nagy öregje

Majdnem apja lehetne Ungvári Miki Gercsák Szabinának. Ők a cselgáncs-Eb legidősebb és legfiatalabb magyarjai.

Rendkívül fiatal magyar keret áll majd tatamira csütörtöktől a budapesti Európa-bajnokságon, a Papp László Sportarénában. A cselgáncs-Eb-n ugyanis a mieink átlagéletkora 23 év lesz.

Gercsák Szabina 16 évével a legfiatalabb induló. Régen sem voltunk híján ifjú induloknak, sőt! Nagy Zsuzsa 15 évesen és 5 hónaposan minden idők legfiatalabb női aranyérmese lett Prágában 1991-ben. Ő a valaha élt legfiatalabb Eb-érmes is, a listán negyedik helyen áll a szintén magyar Parragh Katalin (16 év 4 hónap, 1988-ban).

Szabina, a Hell Miskolci JC versenyzője, 1996. július 9-án született, a 63 kilóban indul, kemény lány: ifjúsági Eb-bronzérmes, négy korosztály versenyein cselgáncsozott az elmúlt időszakban.

Van kabalamacija, kedvenc zenéje, amit agyonhallgat a versenyek előtt, és két meccset minimum nyerne az Eb-n.

Videó – Gercsák Szabina bemutatkozója:

Ungvári Miklós lehet a második legidősebb magyar Európa-bajnoka a sportágnak, a kontinenst tekintve pedig a 8. legidősebb. Hajtós Bertalan mindössze két nappal volt idősebb Mikinél az 1998-as oviedói Eb döntőjének napján.

A ceglédi versenyző 32 évesen és 6 hónaposan lehet aranyérmes, feltéve, ha borítja a papírformát, ugyanis most egy súlycsoporttal fentebb, a 73 kilósok közt indul, és ebben a kategóriában nincs még rutinja. Egyébként persze van: olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok.

Talán most is segít neki egyik elefántja.

További érdekességek az Eb-ről: ITT!

Videó – Ungvári Miklós bemutatkozója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik