Sport

Családi tragédia a fehérvári kosárcsapatnál

Kevin Smith (kevin smith, )
Kevin Smith (kevin smith, )

Kevin Smith, az Alba Fehérvár amerikai kosárlabdázója elhagyta az együttest.

A székesfehérvári együttes a nagy rivális Szolnoki Olaj együttesét megelőzve végzett a középszakasz élén, így amennyiben eljut a döntőbe, akkor is élvezheti a hazai pálya előnyét. Egy fontos játékosra ugyanakkor nem számíthat a Pécs elleni elődöntőben az Alba, ugyanis Kevin Smith egy családi tragédia miatt arra kérte a vezetőket, hogy elmehessen:

„Kevin családjában olyan tragédia történt, ami az utóbbi napokban már teljesen kitöltötte a gondolatait. Elmondta, még az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja a kosárlabdát” – mondta el Halm Rolland szakosztály-igazgató a klub honlapjának.

„Természetesen mi szeretnénk, ha visszatérne, mindenképpen nyitva hagynánk számára a kaput., akár most, akár a következő szezonra. De ez már kizárólag az ő döntése lesz. Jelen pillanatban az foglalkoztatja, hogy minél előbb haza mehessen, ami érthető. Látszott az edzéseken is, hogy nem a kosárlabda az elsődleges a számára, így természetesen nem akadályoztuk meg, hogy távozzon. Nehéz szívvel, de megértve a játékos kérését.”

A Debrecenből érkező Smith sok fontos kosarat dobott fehérvári színekben, rendre húzóembere volt az együttesnek. Kilenc mérkőzésen 9,4 pontos átlagot produkált a koronázó városban és már a Magyar Kupa-sikernek is a részese volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik