Sport

Visszatérhet a Vasas

Szuper Levente (szuper levente, )
Szuper Levente (szuper levente, )

Ismét indulna a Mol Ligában a Vasas HC hokicsapata.

A regionális bajnokság, a Mol Liga 2008-ban indult el, melybe a Vasas, a Budapest Strasszal egyesülve a második szezonban szállt be. A fúzió bejött, a csapat egyből megnyerte a sorozatot, a rá következő évben pedig az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi bajnok HSC Csíkszereda négy mérkőzésen parancsolt megálljt az együttesnek.

Úgy tűnt, hogy egy erős magyar együttes első lépéseinek lehetünk szemtanúi, ám a gárda a 2011-12-es idényben már nem indult el, azóta csak az utánpótlás nevelésére fektette a hangsúlyt. Egészen mostanáig, ugyanis Szuper Levente, a magyar válogatott reaktivált kapusa és a Vasas HC szakosztályvezetője már korábban jelezte, hogy az angyalföldi csapat (amely a Jégpalotában játssza mérkőzéseit) visszatérne a Mol Ligába. Március végén pedig a szövetség felé is jelezte a klub ebbéli szándékát.

Szuper a karrierjével kapcsolatban épp kedden nyilatkozott az MTI-nek, amiben szót ejtett a Vasasról is. Elmondta, hogy a tervek szerint U23-as játékosokkal állnának ki a bajnokságban, de erre még az MJSZ-nek is rá kell bólintania. Mint ahogy arra is, hogy a juniorok és az ifjúságiak elindulhatnak-e külföldi központú nyílt bajnokságokban.

Mozgalmas időszak elé néznek a piros-kékek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik