Sport

Nem lesz Ungvári–Ungvári csata az Eb-n

A budapesti cselgáncs Európa-bajnokságon sem küzdene meg öccsével, Attilával Ungvári Miklós, a magyar válogatott legeredményesebb és legtapasztaltabb tagja.

A háromszoros Európa-bajnok, háromszoros Eb-második és vb-harmadik, tavaly pedig olimpiai ezüstérmes dzsúdós ezúttal már nem a 66, hanem a 73 kilogrammos súlycsoportban lép tatamira, ahol kétéves doppingeltiltása után idén visszatért testvére is indul.

„Biztos, hogy nem küzdünk meg, nincs forgatókönyvünk arra az esetre, ha szembekerülünk, majd a meccs előtt megbeszéljük, hogy melyikünk van jobb formában – mondta kedden a 32 éves versenyző. – Ha pedig netán a döntőben kerülünk össze, akkor az érmek úgyis a családban maradnak, mindegy, melyikünket hirdetik ki győztesnek.”


Fotó: MTI

A ceglédiek büszkesége hozzátette, egyikükkel szemben sincs szó nagy elvárásokról, mivel Attila nemrég kezdte újra a versenyzést, ő pedig egy súlycsoporttal feljebb ment, ahol még nincs komoly eredménye.

Ungvárit a hazai környezet is motiválja, mivel ekkora erőpróbán még nem szerepelt Magyarországon – ahol az eddigi egyetlen egyéni felnőtt Eb-t 1981-ben rendezték, csak férfiaknak –, eddigi Eb-aranyait Mariborban, Tbilisziben és Isztambulban szerezte.

Az új kategóriáról szólva a válogatott korelnöke elmondta, nincsenek fogyasztási problémái, mivel a hétfőn mért 71,7 kilójával „alulról” van messze a 73 kilogrammtól.

Ami a hosszú távú terveit illeti, Ungvári közölte, nemrég a 2016-os riói olimpiáig szóló támogatói szerződést írt alá egy céggel, és ha egészségi állapota engedi, szeretne még három évet versenyezni.

„Kovács Anti lebeg előttem példaként, aki 33 évesen még ott volt a debreceni csapat Eb-n. A dzsúdóért élek, és ameddig csak lehet, csinálom” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik