Sport

Így fogadták a hétvége magyar sporthőseit

Curling (curling, kiss zsolt, palancsa dorottya, )
Curling (curling, kiss zsolt, palancsa dorottya, )

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt hétfőn este már curling-világbajnokként érkeztek meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol családjuk, játékostársaik várták őket.

A hétvégén történelmi magyar sportsiker született; aranyérmet nyert a magyar vegyespáros a kanadai Frederictonban megrendezett Curling Vegyespáros Világbajnokságon.

Fotó: Fischer Tamás / Curling Szövetség

“Leírhatatlanok azok az érzések, amik most bennem vannak, szerintem még most sem fogtam fel, hogy megnyertünk egy világbajnokságot, nagyon boldog vagyok!!” – nyilatkozta Palancsa Dorottya, aki 17 évesen lett világbajnok, így ennek megfelelően folyamatosan mosolygott a reptéren, kivéve, amikor a meghatódottságtól legörbült a szája. “A világbajnokság előtt nem gondoltam volna, hogy egy ilyen erős mezőnyben meg tudjuk nyerni ezt a versenyt. Benne szerettünk volna lenni a legjobb nyolcban, ami a legnehezebb csoportból is már nagyon nagy teljesítmény lett volna. Szinte hihetetlen!!”

Fotó:Fischer Tamás / Curling Szövetség

Kiss Zsolt rögtönzött élménybeszámolójából kiderült, hogy a világbajnokság legemlékezetesebb pillanata számára a pódiumhoz vonulás volt, mert mint mondta: “Köszönjük mindenkinek otthon, különösen a szülőknek, akik támogattak végig, hogy idáig elérjünk. A vb legnehezebb pillanata a döntőben volt, amikor 7-4-ről kellett visszajönnünk, de megcsináltuk. A legemlékezetesebb pedig a pódiumhoz vonulás, amikor tudtuk, hogy az csak nekünk szól. No meg persze a Himnusz, amit jó volt ilyen messzi földön hallgatni. Próbáltunk a lelki felkészítésre nagy hangsúlyt fektetni, de furcsamód az elődöntőben és a döntőben sem izgultunk.”

Hogy mennyire családi sport a curling Magyarországon? Zsolt édesapja, Kiss László a Szövetség főtitkára – egyben a felkészülést is ő irányította -, míg a vegyespáros edzője Palancsa Zoltán, Doi édesapja…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik