Sport

“Tedd oda a s****d” – kikapott a Lakers

Dwigh Howard (dwight howard, )
Dwigh Howard (dwight howard, )

A Los Angeles Lakers sima vereséget szenvedett San Antonióban.

Javában zajlik az NBA-ben a rájátszás első köre, magyar idő szerint hétfőre virradóan négy meccset rendeztek a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban. Pályára lépett a Los Angeles Lakers is, amely a legjobbja, Kobe Bryant nélkül veszi fel a harcot a San Antonio Spursszel. A jelek szerint az Achilles-ín sérüléséből lábadozó Kobe nagytestvérként végig a csapaton tartja a szemét, az egyik közösségi portálon végig kommentálta a Lakers első meccsét.

„Mit is mondhatnék? Pau, tedd oda a segged a blokkba és maradj is ott, amíg végig nem csináltad” – írta egy ízben, üzenve Pau Gasolnak.

A társak egyébként elvéreztek az első összecsapáson, már az első negyedben nagy előnyt engedtek a Spursnek, Gregg Popovich játékosai pedig vannak olyan rutinosak, hogy onnan már behúzták a találkozót, hiába játszott jól Gasol és Dwight Howard is. A találkozó kulcsfigurája Tony Parker volt, aki a szezonvégi sérüléseit a jelek szerint kiheverte, 18 pontja és 8 asszisztja nem is fedi le teljesen, mennyit tett ebbe a győzelembe.

A Miami Heat elsőre lemészárolta a Milwaukee-t, a közel tripla-duplát jegyző (27 pont, 10 lepattanó, 8 assziszt) LeBron James vezette címvédő 23-at számolt a Bucksra. Az Indiana is legyőzte az Atlantát, az OKC pedig felmosta a padlót a Houston Rocketsszel.

A hazai pályán kezdő csapatok mind megnyerték az első meccsüket. Az izgalmak talán később jönnek.

Eredmények – NBA-rájátszás, 1. kör

San Antonio Spurs – Los Angeles Lakers 91-79
Miami Heat – Milwaukee Bucks 110-87
Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 120-91
Indiana Pacers – Atlanta Hawks 107-90

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik