Sport

A magyar hokikapitány Frankfurtban kapott munkát

rich chernomaz (rich chernomaz, )
rich chernomaz (rich chernomaz, )

Rich Chernomaz a Frankfurt Lions szakmai igazgatója lesz.

A szakember ötéves (!) szerződést írt alá a német egyesülethez. Rich Chernomaz (a képen, Fotó: MTI) jól ismeri a várost, hiszen 2003 és 2010 között már dolgozott ott, az akkor a német élvonalban szereplő csapat vezetőedzőjeként.

Első évében rögtön bajnoki címet is szerzett velük, és ottani pályafutása alatt még kétszer az elődöntőig jutotta. Sportigazgatóként feladata a játékoskeret kialakítása és a szakvezető megtalálása, emellett a csapat és a klubvezetés közötti együttműködés biztosítása lesz – írja a jegkorongblog.hu oldal.

A kanadai edző februárban mutatkozott be a magyar válogatott kispadján, majd irányításával a csapat bronzérmes lett a szombaton befejeződött budapesti divízió I/A-s világbajnokságon, így nem tudta kiharcolni a feljutást.

A kazahok legyőzése után a magyar csapat nagyon közel került ahhoz, hogy feljusson a legjobbak közé, de az olaszoktól 2-1-re kikapott.

Rich Chernomaz megbízatása a vb után lejárt, de már jelezte, hogy szívesen maradna továbbra is szövetségi kapitány. A válogatottal dolgozó Majoross Gergely azt mondta a Sport24-nek a torna után, hogy nagyon fontos lenne a magyar jégkorongnak, hogy a kapitány a magyar csapat mellett tudjon maradni. Ennek nem lehet akadálya németországi szerepvállalása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik