Sport

Görbiczék lazán nyerték az elsőt

győri audi eto (győri audi eto, győr, )
győri audi eto (győri audi eto, győr, )

A Győr hat góllal verte a Fradit a női kézilabda NB I. fináléjában.

Elkezdték. A hosszú évek óta egyeduralkodó Győr és a trónkövetelő, a tavasszal Görbiczéktől pontot rabló Ferencváros az egyik fél második győzelméig tartó versenyfutásba kezdett a női kézilabda-bajnokság döntőjében.

Az elején jól tartotta magát Elek Gábor csapata Győrben, Tomori lövésével még vezettek is (1-2), de a GörbiczLökeLunde hármasra épülő hazaiak gyorsan visszavették az előnyt, és később már nem is adták ki a kezükből.

Tomorin kívül a többiek nem nagyon tudtak mit hozzátenni a támadásokhoz, így a 25. percben már 16-11-re vezetett a bajnok, akinél Amorim is egyre jobban belelendült.

A félidőre kialakult hétgólos különbség a második félidőben háromra (!) csökkent, Tomorinak hála ekkor 25-22-t mutatott az eredményjelző. A 47. percben Tervel kicsit erőszakosabban szabálytalankodott Tomorival, akit ápolni kellett, és nem is tudott már visszamenni a pályára.

A végén Szucsánszki és Dajka lett a Fradi vezérei, de ők sem tudták csökkenteni a hátrányt különösebben, az első meccset magabiztosan nyerte a Győr.

Eredmény – női kézilabda NB I., döntő, 1. mérkőzés:

Győri Audi ETO KC – FTC Rail Cargo Hungaria 34-28 (20-13)
A gólszerzők: Görbicz 9, Amorim 6, Löke, Szepesi 4-4, Lekic, Orbán 3-3, Hornyák D., Radicevic 2-2, Sirián 1, illetve Tomori 8, Dajka, Szucsánszki 6-6, Szamoránsky 3, Such 2, Szekerczés, Cifra, Deáki 1-1

A párharc állása: 1-0, a Győr javára.

A 3. helyért, 1. mérkőzés:

ÉTV-Érd – Vác 27-23 (17-12)

A második összecsapást egy hét múlva, szombaton játsszák Vácott, a párharc az egyik fél második sikeréig tart.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik