Sport

Elúszott a feljutás a kazahok sikerével

kazahsztán (kazahsztán, )
kazahsztán (kazahsztán, )

Az olaszok nem tudták legyőzni Kazahsztánt a divízió I-es jégkorong világbajnokságon, így a magyar válogatott nem jutott fel a világelitbe.

Fotó: AFP

Mivel a zárónap előtt az olasz már bebiztosították a feljutást az A csoportba, a kazahok pedig épp csak két ponttal álltak előttünk, még volt esélyünk két vereség ellenére is a csodára, vagyis hogy kiharcoljuk a szereplést a legjobbak között. Ehhez azonban az kellett volna, hogy az örömmámorban úszó taljánok veretlenül nyerjék meg a divízió I-et.

Ugyanis ha megverték volna a kazahokat szombat délután, Japán legyőzésével mi mentünk volna a világelitbe. De nem nyertek, a kazahok agresszívan és gyorsan hokiztak a teljesen tompa és pontatlan olasz válogatott ellen, ráadásul a kazahok hálóőre, Vitali Kolesnik hibátlanul védett, semmi sem jött ki róla, és a legelképesztőbb bravúrokkal mentette meg csapatát.

Az első és a második harmadban is egyszer villantak az ázsiaiak, majd a két perccel a meccs lefújása előtt az olaszok lehozták a kapusukat, Starchenko pedig ezt kihasználta, így 3-0 lett a vége.

Magyarország maradt a divízió I-ben, hiszen legjobb esetben is csak harmadik lehet, ehhez azonban még Japánt le kell győzni. Az A csoportba Olaszország és Kazahsztán jutott fel, kéz a kézben.

Eredmény – divízió I-es jégkorong világbajnokság

Olaszország – Kazahsztán 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik