Sport

Makra nagyszerűen debütált a felnőttek közt

Makra Noémi a 11., az olimpikon Böczögő Dorina pedig a 22. helyen zárta a moszkvai torna Európa-bajnokságon.

A pályafutásának első felnőtt világversenyén szereplő Makra Noémi a selejtezőben mutatott teljesítményét megismételve ezúttal is jó gyakorlatokkal rukkolt elő, s 53,965 pontjával 13 riválisát előzte meg a legjobb 24 – országonként legfeljebb két – tornászt felvonultató fináléban. Böczögő Dorina elmaradt a csütörtöki kvalifikációs küzdelmekben nyújtott teljesítményétől, s 50,200 ponttal zárta a döntőt.

“Nagyon örülök, egyáltalán nem is számítottam rá, hogy életem első felnőtt kontinensviadalán ilyen jó eredményt érek el” – idézte a magyar szövetség (MATSZ) esti közleménye Makra Noémit. Hozzátette, a fináléban az ellenfelei sem rontottak túl sokat, erős volt a mezőny, ezért sokkal nehezebb volt jól szerepelni.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára elégedetten értékelte a nők szereplését, s kiemelte, Makra teljesítményére már nemzetközi szinten is felfigyeltek.

“Az orosz főedzőkkel közösen néztem a versenyt, ifjú tehetségünk minden gyakorlatát árgus szemekkel figyelték, és odajöttek gratulálni az új magyar üdvöskéhez” – fogalmazott Altorjai. Kimagasló eredménynek nevezte Makra 11. helyét, Böczögővel kapcsolatban pedig azt mondta: a sikertelenség okait később elemezni kell, de úgy látja, a békéscsabai tornász a rosszul alakuló felemáskorlát-gyakorlata után lelkileg feladta a küzdelmet.

“Összességében a nők jól zárták az Eb-t, hiszen hosszú idő után újra ketten szerepeltek a 24-es fináléban” – zárta értékelését a főtitkár.

A férfiakhoz hasonlóan hölgyeknél is orosz siker született, Alija Musztafina nyakába került az arany. A második helyen a román Larisa Iordache, a harmadikon pedig az orosz Anasztaszija Griscsina végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik