Sport

A titánok harcra készülnek

Ungvari-Miklos(6)(960x640)(2).jpg (ungvári miklós, )
Ungvari-Miklos(6)(960x640)(2).jpg (ungvári miklós, )

Jövő hét végén rendezik a cselgáncs-Európa-bajnokságot Budapesten. A szövetség ezen apropóból tartott sajtótájékoztatót, ahol bemutatták az Eb reklámfilmjét. Dzsudogis titánok lepik el a fővárost.

Tóth László büszke elnök. Büszke, mert 32 év után rendezhet újra hazánk Európa-bajnokságot. Büszke, mert a jól sikerült, eredményes olimpia után éppen ezzel a versennyel kezdődik az újabb négyéves, riói ciklus.

Büszke, mert több mint 400 résztvevő lesz és akkora a médiaérdeklődés, amekkorát még a sportág médiaigazgatója is megsüvegelt.

A judós lányok szépek, eltökéltek és erősek
Fotó: Youtube.com

Büszke, mert végre az Eb kapcsán olyan reklámfilm készült a sportágról (werk itt), amelyik éppen olyan világminőséget képvisel, mint a magyar judósok és alkalmas arra, hogy kedvet csináljon a sportághoz. És büszke, mert a sportág bázisát 204 (!) klub, 2531 igazolt versenyző és összességében több mint 10 ezer cselgáncsozó szolgáltatja Magyarországon.

Ha innen közelítjük meg, akkor a kormány jó helyre teszi azt a cselgáncsozónként 100 ezer forint támogatást, amit sportágfejlesztésre biztosít, hiszen az egyik legnagyobb tömegbázisú egyéni sportágról beszélünk. A Magyar Judo Szövetség, pedig köszöni szépen és elsősorban a 30-40 éves lemaradást pótolandó, ingatlanberuházásokra fordítja az összeg nagy részét.

Az összegből a többi közt felújítják a fővárosban a Honvéd, az Újpest és a KSI csarnokát, Cegléden pedig új dzsúdóközpont épül, de a középtávú tervek mentén szeretnék elérni, hogy 2020-ra minden megyeszékhelyen legyen egy legalább két tatamis küzdősport-centrum.

Az április 25-28. között a Papp László Arénában megrendezésre kerülő Európa-bajnokság, amelyen 18 magyar versenyző érdekelt, már most sikeres.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik