Sport

Csodát tettek a magyar fiúk

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

A magyar jégkorong-válogatott fantasztikus mérkőzésen győzte le Kazahsztánt a divízió I-es vb-n. Így látták a találkozót a mesterek.

Mint arról mi is beszámoltunk, hokiválogatottunk a Koreai Köztársaságtól elszenvedett szétlövéses vereséget követően a padlóra került, hiszen elúszni látszottak a fejutási esélyek, hiszen ekkor még hátra volt a fő esélyes kazahok, és a kanadai hokisokkal feltuningolt olaszok elleni meccs.

Hétfőn este azonban senki sem gondolt arra, hogy a keddi szünnapot követően lesz egyáltalán bármi esélyünk Kazahsztán legjobbjai ellen: az arénában aztán csoda történt, hiszen izgalmas, pörgős meccsen 2-1-re legyőztük az ázsiaiakat, így hirtelen a csoport második, továbbjutást érő helyén találtuk magunkat.


Van ok az örömre
Fotó: MTI / Földi Imre

„Először is gratulálni szeretnék a magyar csapatnak a nagyszerű győzelemhez és a jó játékhoz. Mi nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, ez volt a vereség egyik a kulcsa. Egy lőtt góllal nem lehet meccset nyerni. A másik ok az volt, hogy a harmadik harmadban volt egy kiállítás, ebből lett a magyarok győztes gólja. A világbajnokságnak még nincs vége. Tanulnunk kell a hibáinkból, van még két meccs, menni kell előre” – értékelte a látottakat Vlagyimir Krikunov, a kazahok szövetségi kapitánya.

Rich Chernomaz, a magyar együttes mestere érthetően sokkal boldogabb volt, hiszen történelmi sikert könyvelhettünk el a kazahok ellen, mivel először nyertünk a kazahok ellen világbajnokságon.

„Okosan és fegyelmezetten játszottunk. Nagy volt a különbség ahhoz képest, mint amit Dél-Korea ellen láthattunk. Az igyekezet és a fegyelmezettség volt az, ami miatt nyerni tudtunk. Szupert külön ki kell emelnem, remekül védett. Volt egy kazah emberelőny a végén, amikor Magosi többször is a korong útjába feküdt. Ezekben látom a siker kulcsát. A csatáraink remekül védekeztek ezen az estén, már a korongkihozatalt is megnehezítették, de az egész csapat nagyon jól védekezett, nem hagytuk kibontakozni a kazahokat. Esélyt adtunk magunknak arra, hogy ott legyünk a végén az első, feljutó kettősben, de ehhez az kell, hogy ugyanolyan koncentráltan és fegyelmezetten játsszunk az olaszok, majd Japán ellen, mint tettük azt ma. Fantasztikus hangerővel szurkolt a tábor, kár, hogy a bírókra ez nem volt hatással, többet volt emberelőnyben ellenfelünk, mint mi. Remélem a folytatásban is hasonló légkört teremtenek majd a drukkereink.”

Chernomaz nyilatkozatában már a pénteki, olaszok elleni kulcsfontosságú összecsapásra is kitért:
„A kazahok nagydarabok, az olaszok viszont technikásabbak. Ugyanakkor az eddigi mérkőzések alapján nem sikerült még teljesen feltérképezni őket, mert eddig a gyengébb ellenfelekkel játszottak. De a cél, a legyőzésük” – mondta a pénteki meccsre vonatkozóan Chernomaz.

A magyar válogatottnak már csak két mérkőzése van a tornán: pénteken az olaszok, szombaton a japánok következnek. Ha mindkét meccset hozzuk, ott vagyunk a legjobbak között, ehhez azonban ismét bravúr kellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik