Sport

Történelmi hokisiker Kazahsztán ellen

magyar-kazah (jégkorong, jégkorong válogatott, hoki vb, )
magyar-kazah (jégkorong, jégkorong válogatott, hoki vb, )

A magyar válogatott heroikus küzdelemben győzte le 2-1-re Kazahsztánt a budapesti jégkorong-világbajnokságon. Korábban sosem sikerült nyernünk ellenük.

Egy-egy győzelem és vereség után a divízió I A csoportjának legkeményebb együttese, a kazah válogatott várt a mieinkre a budapesti seregszemlén.

A mérkőzés elején az előzetes várakozásoknak megfelelően az ázsiai együttes nyomott, de percről-percre rázódtak bele a magyarok is a találkozóba, ennek köszönhetően nagyon jó volt a tempója a meccsnek. Itt Szuper, ott Kolesnik eszén volt szinte lehetetlen túl járni, a kapusok remekeltek.

A második harmadban egy ízben a kapuvasnak kellett kihúznia bennünket a slamasztikából, videóbíróval vissza is nézték az esetet, de valóban nem volt gól. Nem úgy Mihály Árpád 34. perces lövése, ami után a rövid alsóban kötött ki a korong. A KHL-es hokisokkal teletűzdelt riválisunk nem hagyta annyiban a dolgot, és még a második húsz perc letelte előtt egyenlített, két harmad után 1-1 volt az állás.

A harmadik felvonás előtt az ünneplésé volt a főszerep, a divízió II-es világbajnokságon diadalmaskodó U18-as csapatot köszöntötték. Aztán nem sokkal később a nagyoké lett a főszerep, folytatódott ez nagyon komoly csata. A 48. percben Tokaji lövése révén ismét előnybe kerültünk (emberfórból), majd a folytatásban a meccs legjobbja, Szuper Levente révén kibekkeltük a végéig.

2-1-re nyertünk, először legyőzve Kazahsztán csapatát.

Ezzel sikerrel tovább élnek a feljutásról szövögetett álmaink, ugyanis feljöttünk a második helyre.

Eredmény – divízió I-es jégkorong-vb, A csoport

Kazahsztán – Magyarország 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Élő, szöveges közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

3. HARMAD

60. PERC: Igggeeeeen, legyőztük Kazahsztánt, talpon a csarnok!

59. PERC: Nagyon izgalmas a vége, egyre közelebb vagyunk a végső dudaszóhoz!

58. PERC: Sofron lépett ki szólóban, de a kapus nagy bravúrral védte a lövését, ám kiharcolt egy kiállítást, emberelőnyben vágunk neki az utolsó két percnek! Időt kértünk.

57. PERC: “Álljatok fel, álljatok fel” – védekezik mindenki az utolsó erőtartalékaival is, Szuperről pedig már ki sem pattan a korong. Még bő 3 percet kell kibírni!

55. PERC: Oh, ne… Benk próbálta meg körbelőni a korongot, de a pakk kiperdült, két percet kapott a játék késleltetéséért. Ezt is ki kéne bekkelni.

54. PERC: Magosi! Két nagyon fontos blokkba vetődött bele, a testi épségét sem kímélve. Kivédekeztük az emberhátrányt.

52. PERC: Ezt ki kéne védekezni, Vas János gáncsolásért kapott két percet.

51. PERC: Jól tartjuk az előnyt.

48. PERC: Igggeeeeeen! Tokaji lövése talált utat a hálóba (Nagy Gergő még belepiszkált, de már a gólvonal mögött), vezetünk megint, 2-1 ide! Még, még, még, ennyi nem elég!

47. PERC: Emberelőnyben rohamozunk.

46. PERC: Bartalis, Ladányi, Sofron volt a korong útja, utóbbi lőtt, centikkel tévesztette el a kaput. Közben megy a “Ria-ria-Hungária” a lelátón. A hangulat továbbra is remek.

44. PERC: Kicsit rossz ütemben cseréltünk, szerencsére nem lett belőle nagy baj, bár Szupernek azért résen kellett lennie.

42. PERC: Szuper máris két bravúrral jelentkezett, előbb a köténybe tartót védte, majd a jégen forgolóva hárított. A túloldalon Szirányi bombázott a kapura.

41. PERC: Megy a meccs, emberhátrányban folytatjuk.

A szünetben az U18-as válogatottat köszöntötték, amely nemrégiben megnyerte a divízió II-es világbajnokságot és egy osztállyal feljebb lépett.

2. HARMAD:

40. PERC: Vége a második harmadnak, 1-1 az állás.

39. PERC: Benket a támadóharmadból állították ki magas bottal való játékért. Vastagon fogott a játékvezetők ceruzája most…

37. PERC: Bartalis pakolt oda az egyik kazahnak, ő is kiül két percre. Neeee, egyből ki is használták, Starchenko első kísérlete még elakadt a blokkban, de a duplája má a hálóban kötött ki, 1-1…

36. PERC: Szuper védett kétszer is lábbal. Nagyon kellettek most ezek!

34. PERC: Igggeeeeen! Mihály kapta meg a bal szélen a pakkot, majd kilőtte a lapos, alsót, vezetünk 1-0-ra!

33. PERC: Emberelőnybe kerültünk, Savchenkót állították ki. Visszanézték közben az előző vasat, tényleg az volt, így nem ítéltek gólt – most volt az első játékmegszakítás azóta. Hatalmas üdvrivalgás fogadta a döntést. Sofront is kiállították.

32. PERC: Huhh, egy sistergős bomba után a kapuvas húzott ki minket a pácból. Ez meleg volt!

31. PERC: Mihály és Szélig mehettek el kettő az egyben, Mihály végül egyedül szerette volna megoldani, védett a kapus.

30. PERC: Eddig nem lehet a panaszunk a mérkőzésre, kemény, hajtós meccsel rukkoltak elő a játékosok. A hangulat ennek megfelelően remek.

28. PERC: Bartalis tesztelte a palánk mellől a kazah kapust, védés lett a vége.

27. PERC: Igazából a kazahok embrhátrányban is veszélyesebbek voltak, majd nekünk volt egy szép akciónk, de a kapu mögötti palánkon csattant a kapáslövés.

25. PERC: A kispadról visszatérő Sille léphetett volna ki, de befogta egy védő. Ugyanakkor emberelőnybe kerültünk pár másodpercre rá.

23. PERC: Szuper újabb bravúrjai után emberhátrányba kerültünk újfent, Sille ült ki két percre.

21. PERC: Emberhátrányban kezdtük a harmadot, egyből volt is egy nagy jazah helyzet, de sikerült kibekkelnünk.

Jól játszottunk az első húsz percben, ezt kellene tartani a második felvonásban is.


1. HARMAD

20. PERC: Egy nagy Sofron ütközést, majd egy óriási Szuper-bravúrt láthattunk. Vas Mártont kiállították, majdnem másodpercek alatt kihasználták a fórt. Szünet, 0-0-ról folytatódik a meccs.

19. PERC: Szupernek akadt most teendője, de szerencsére jól működnek a reflexek, fogott, mint a zöld festék.

17. PERC: Kovács lódult meg egy szép palánkos csellel, de bombája kipattant egy botról.

15. PERC: Ladányi, majd Pozsgai lövését védte a kapus. Minden védés után megy a kakaskodás a kapu előtt.

13. PERC: A kapus, Kolesnik vezérletével kibekkelték a kettős hátrányt, de egy ízben közel jártunk a gólszerzéshez.

12. PERC: Még nagyobb lehetőség, kettős fórba kerültünk. Már eddig is jól járt a korong, nagy esély ez, 40 másodpercig tart.

11. PERC: Emberelőnybe kerültünk. Jó lenne élni a lehetőséggel.

9. PERC: Felelőtlenül eladtuk a korongot a harmadunkban, de szerencsére nem lett belőle baj.

8. PERC: Na, végre Kolesnik is munkában. Igaz eddig állja a sarat.

6. PERC: Szupert kínálták meg a felezővonalról egy sistergős bombával, de védett.

4. PERC: A második sorunk most gondot okozott a rivális védőharmadában, de sajnos lövésig nem jutottunk el.

2. PERC: A kazahoké az első két lövés, előbb középről, majd szélről tesztelték Szupert, aki mindkétszer hárított.

1. PERC: Megy a meccs. Hajrá, magyarok!

Ma ugyan a kazah csapat számít a hazainak, ők a fehér mez mellett tették le a voksukat, így mi pirosban játszunk majd.

Nagyon jól sikerült ismét a ráhangolódás a meccsre, volt szinkronkorcsolya-bemutató, illetve a szurkolók tegnap meglátogatták a csapatot edzésen, erről nézhettünk meg egy kisfilmet.

Köszöntjük a kedves olvasóinkat innen a Papp László Sportarénából. Hamarosan kezdetét veszi a Kazahsztán elleni mérkőzésünk, ezúttal is Szuper Levente kezd a kapunkban, mint az első meccsünkön, a britek ellen.

Előzetes: Egy kissé izzadós, britek elleni sikerrel kezdett a magyar hokiválogatott a hazai rendezésű divízió I-es világbajnokságon, majd jött a sokk, 4-1-es vezetésről kaptunk ki Dél-Koreától. Kedden szünnap volt a tornán, így volt idő rendet tenni a fejekben és fejben felkészülni a papírforma szerinti legkomolyabb ellenfélre, Kazahsztánra.

A KHL-es profikkal teletűzdelt kazahok eddig elég meggyőző teljesítményt nyújtottak, ráadásul nagy termetük ellenére a fizikai hoki mellett a szép technikai megoldások sem állnak távol tőlük. A kapusuk pedig Nagy-Britannia ellen pedig egy igazi betonfalnak hatott, átlőhetetlen volt.

Na, őket kellene legyőzni szerda este, igaz Dél-Korea ellen a saját bőrünkön tapasztalhattuk: a palánkon belül tényleg bármi megtörténhet. A szurkolókra ezúttal sem lehet majd panasz, biztosan megtöltik majd a Papp László Sportaréna lelátóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik