Sport

„Gyerünk, gyerekek, egy ország veletek”

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

Hétfőn este meglepetésre vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott. Szerda este 19.30-tól a kazahok ellen pozitív meglepetésre készülnek.

Kedden délután Ganxsta Zolee nem ment ki a Papp László Arénába, holott állítása szerint szinte minden meccset megnéz a helyszínen. Igazoltan volt távol, egyrészt pihenő nap volt, másrészt az egyetemi kidobósbajnokságnak volt a díszvendége, és részt vett azon az országos csúcskísérleten, ahol több mint 200 játékos partizánozott egyszerre.

Persze, ha már ott voltam, megkérdeztem, mit vár a kazahok ellen. „Ááá, nem sok esélyt látok, más dimenzió sajnos. Furcsa, mert tavaly az ‘A’ csoportos vébén pofozógépek voltak, most meg hihetetlenül erősnek, gyorsnak tűnnek. Meglehet, taktikailag jobb lenne ezt elereszteni, és minden erőnkkel az olaszok elleni meccsre koncentrálni. Ha őket elkapjuk, még meglehet a feljutás” – vázolta röviden az esélyeket Ganxsta.

A kedd esti edzésen több száz szurkoló biztatta a jégkorong-válogatottat
Fotó: jegkorongblog.hu

Hogy „elengedik-e” a meccset Sofronék vagy sem, az ma este kiderül. Mindenesetre szurkolóban nincs hiány, az biztos. Hétfőn este a telt házas koreai meccsen többek közt a helyszínen szurkolt Kovács Sarolta világbajnok öttusázó is. A fehérvári lány egy klubban edz a Sapa több játékosával, így van némi rálátása a hokira is. „Nagy álom mindenkinek a feljutás, óriási dolog lenne, de semmi sem lehetetlen. Egy meccsen bárkit meg lehet verni” mondta, és legyen igaza.

Kedden a vízilabda-válogatott látogatta meg a margitszigeti szálláson a hokisokat, és ők is biztatták a csapatot. Oszlatva az „elengedik-e a kazah meccset” kérdés kételyeit, Nagy Gergő az nso-nak megjegyezte, „sikeresség tekintetében megpróbálunk már szerda este a vízilabda-válogatott nyomdokaiba lépni!”

Aztán a baráti kávézást, találkozót követő esti edzésen olyat tapasztaltak, amit ritkán lehet. A jegkorongblog.hu-n a Godo-blogban Ladányi azt írta: „Pár százan olyan hangulatot varázsoltak a keddi edzésünkön, mintha meccsen lettünk volna, csak az edző kérésére hagyták abba a szurkolást, de csak annyi időre, amíg megkaptuk a következő gyakorlatra az utasításokat. Az utánunk edző kazahok azt hihették, hogy eltévesztették a napot, és már kezdődik a meccs. Feltett szándékunk, hogy olyan mérkőzést játsszunk a kazahokkal, ahol esélyünk van a végső győzelemre, és ami feledteti a hétfői meccsünket.”

Az egy szektornyi szurkoló még az edzésen meccskörülményeket teremtett. „Gyerünk, gyerekek, egy ország veletek” – skandálták. Szóval nem lesz itt taktikázás, feltett kéz! Ilyen szurkolótábor mellett nem is lehet!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik