Sport

Ahlm feltörné a veszprémi kemény diót

Marcus Ahlm (marcus ahlm, thw kiel, mkb veszprém, )
Marcus Ahlm (marcus ahlm, thw kiel, mkb veszprém, )

Az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF honlapja interjút közöl Marcus Ahlmal, a THW Kiel csapatkapitányával. Természetesen szóba került az MKB Veszprém elleni BL negyeddöntő is.

A Kiel mesterhármasra tör. Múlt vasárnap megnyerték a német kupát, a német bajnoki címre is jó eséllyel pályáznak, míg a Bajnokok Ligájában éppen a Veszprémmel találkoznak vasárnap Kielben 17.15-kor. Ne feledjük, a két csapat a BL csoportkörében az idei sorozatban egyszer már játszott egymással. Veszprémben 31-30-ra győztek Nagy Laciék, míg Kielben sima 32-21-es vereség lett a vége.

Marcus Ahlm ezzel a forgatókönyvvel nyilván elégedett lenne – mi nem, ennek ellenére az EHF honlapján található interjúban , kemény diónak tartja a Veszprémet. “Tiszteljük a Veszprémet, amely egyre jobban játszik” – nyilatkozta Ahlm, aki azt is megerősítette, hiába a kupa és a bajnoki siker, nekik a BL cím megvédése a fő cél idén. Már csak azért is, mert ezzel megtörnék azt a statisztikát, amely szerint a BL győztes a következő évben nem tud ismételni.

A vasárnapi első mérkőzés visszavágójára április 27-én, szombaton 16 órától kerül sor Veszprémben. A kölni négyes döntőt június elsején és másodikán rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik