Sport

Túl könnyedén vették a meccset hokisaink

bartalis istván (magyar jégkorong válogatott, bartalis istván, )
bartalis istván (magyar jégkorong válogatott, bartalis istván, )

A dél-koreaiak ellen vívott drámai csata után Hári János, Szélig Viktor és a szövetségi kapitány értékelte a mérkőzést.

Kiütésnek indult, pofon lett belőle. Mert így szokott ez lenni, ha bármely csapat 3-0 után elhiszi, hogy zsebben a meccs. Különösen, ha addig sem azt a taktikát játszotta, amit a kapitány kért tőlük. És ha az ellenfél vérszemet kap, akkor ilyen esetekben a sport alapvetéseként az szokott történni, ami hétfő este a Papp László Arénában: a magyar hokiválogatott rávezetésekkel kikapott a Koreai Köztársaság csapatától (4-5) a divízió I-es világbajnokság 2. mérkőzésén. Megbosszulta magát a fegyelmezetlen játék, hiába figyelmeztette játékosait már az első harmad után az edző. Először szenvedtünk vereséget tőlük.

„Kikaptunk. Igazából az első bulitól kezdve nem voltam elégedett, nem csak a góloknál voltak hibák. Már az első harmad után is leszidtam a játékosokat. Az első meccsen sokkal jobban játszottunk, most nem teljesültek azok a dolgok a pályán, amiket kértem. Úgy láttam, a srácok kicsit könnyedén vették ezt a mérkőzést, pedig ezek szoktak a legnehezebbek lenni” – értékelt a lefújást követő sajtótájékoztatón Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Arra az újságírói felvetésre, mely szerint a játékosok fáradtnak tűntek a végére ezt mondta: „Nem úgy játszottak, ahogy kellett volna. Az ütközéseket nem fejezték be, inkább bottal próbálták megoldani ezeket a helyzeteket. Nem is korcsolyáztak eleget. Nem küzdöttek elég keményen, ezért is tűnt úgy, hogy elfáradtak, illetve, hogy a koreaiak gyorsabbak.”

“Nyert meccset vesztettünk el” – mondta az újságíróknak a vereség után letörten levonuló játékosok közül elsőként visszatérő Ladányi Balázs. Hozzátette, hogy már az első harmadban sem úgy ment a játék, ahogy kellett volna. Nem voltak elég fegyelmezettek.

“Nem azt mondom, hogy jól játszottunk az első harmadban, de nem esett jól a negatív kritika, hogy nem játsszunk jól, és csak szerencsések voltunk” – emlékezett vissza Hári János a Sport24-nek. “A csapat utána túlságosan görcsösen játszott. Az volt a baj, hogy nem hoztuk a játékot, amit az edző kért, de közben úgy éreztük, hogy vezetünk három nullra, szóval valamit azért jól csináltunk” – tette hozzá.

“Az első harmad Rich Chernomaz azt mondta, hogy szerencsénk van, hogy három nullra vezetünk, tulajdonképpen kapusunknak Rajna Mikinek is köszönhetjük, hogy gól nélkül sikerült ezt a harmadot lehozni. Míg a koreaiaknak nagyon sok helyzetük volt, mi igazából a semmiből tudtunk gólokat szerezni” – árulta el Szélig Viktor, hogy mi hangzott el az öltözőben.

“Amikor meg kellett volna újulnunk akkor nem volt meg az ilyenkor kellő plusz. Sajnos elkezdtünk egyénieskedni. Hiába küszködtünk, hiszen mindenki győzni akart, főleg ilyen fantasztikus közönség előtt, de ez most nem volt elég. A koreai csapat megérdemelten győzött. Nagyon okosan játszott ellenünk, megtalálta a gyengéinket” – összegezte a vereség fő okát a magyar csapatkapitány.

Talán fejben nem kellőképpen készültünk a meccsre, tudat alatt úgy éreztük, hogy ez könnyebb lesz mint a vasárnapi – erősítette meg a szövetségi kapitány meccs utáni szavait Szélig. Remélem, hogy ebből tanulunk. A következő három meccsen is adott a jó ellenfél, hogy milyen meccset fogunk játszani, az rajtunk fog múlni, én bízom benne, hogy jókat – ígérte a hátvéd.

A jó hír az, hogy a rávezetések utáni vereséggel nem úsztak el a feljutás esélyei. Ugyanúgy bravúr kell hozzá mint eddig, méghozzá két fő riválisunk a kazah és/vagy az olasz csapat ellen.

Divízió I-es világbajnokság 2. forduló, eredmény:

Magyarország – Dél-Korea 4–5 – szétlövéssel (3–0, 1–1, 0–3, 0–0, 0–1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik