Sport

Felszerelés nélkül maradtak Erőss Zsolték

himalaja(960x640)(3).jpg (himalája, )
himalaja(960x640)(3).jpg (himalája, )

A Kancsendzönga-expedíció tagjai már az 5510 méter magasan fekvő alaptáborban vannak.

Az Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Kiss Péter és a szlovák Jaroslav Dutka alkotta hegymászó négyes a „Magyarok a világ nyolcezresein” elnevezésű sorozat részeként kísérli meg a világ harmadik legmagasabb hegyének meghódítását. A csapat április 11-én érkezett meg az alaptáborba, ugyanakkor a felszerelésük egyelőre erősen hiányos.

„Sajnos még mindig nincs elég energiánk itt az alaptáborban, nem érkeztek meg a felszerelések. Nagyon szívós, kemény felmenet volt, és a hordárok nagy része még nem érkezett meg” – írta pár napja az expedíció vezetője, Kollár.

A csapat tagjai április 7-én érkeztek meg Tortongba (2980 méter), rá egy napra Tseramba (3800 méter), 9-én Ramche-be (4502 méter), 10-én érték el a Midl Campet (4868 méter), 11-én pedig az 5510 méteren fekvő alaptábort. 12-én pudzsa szertartás volt, ami egy egynapos áldozati szertartás, így a négyes ekkor pihenőnapot tartott. Mindeközben elkezdődött az első magashegyi tábor kiépítése.

„Mindenki kiváló állapotban van, kivéve kitűnő hegymászónk, Kiss Péter, aki gyomorpanaszokkal küzd, némi pulzoximéteres problémái is vannak (ennek segítségével mérhető a szervezet oxigénellátottsága), reméljük, a pihenőidő miatt teljesen rendbe jön, és néhány nap múlva irány a hegy” – írta Kollár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik