Sport

Philipp Gruissem nyerte a WSOP APAC high rollerét

póker, zseton (zsetonok, )
póker, zseton (zsetonok, )

A német Philipp Gruissem szerezte meg a World Series of Poker Asia Pacific magas nevezési díjú torna bajnoki címét, 825 ezer ausztrál dollár ütötte markát.

Lezajlott a WSOP APAC versenysorozat high roller, azaz a magas nevezési díjú tornája is, melyen a győzelmet a műfaj specialistája, a német Philipp Gruissem szerezte meg – írja a Poker.hu.

Összesen 37 játékos fizette be az ötvenezer ausztrál dollár nevezési díjat a World Series of Poker Asia Pacific high roller versenyére. Hét játékos élt az újravásárlás lehetőségével (azok, akik kiestek, még egyszer a teljes beülő ellenében próbálkozhattak), így 44 befizetés történt, amivel 2156 000 dolláros nyereményalap jött létre.

Mivel hat főt díjaztak csak, így a mezőny nagyobbik része csalódottan távozott a tornától. Az ismertebb zsugások közül nem ért pénzbe Joe Hachem, Jonathan Duhamel, Sam Trickett, Jonathan Karamalikis, Mohsin Charania, Dan Shak, Phil Ivey, JC Tran, Andrew Robl és Jason Koon sem.

A legpechesebb szerep minden bizonnyal a német Marvin Rettenmaierre hárult, aki a hetedik helyen esett ki, őt a párbajba is bejutó Joseph Cheong ejtette ki.

A Heads Upban a szintén német Philipp Gruissem várta, a nézők pedig izgalmas csatára számíthattak, ugyanis mindketten a műfaj igazi specialistái.

Gruissem vezetett, előnyét még egyszer kiadta kezéből, de sikerült azt hamar visszaszerezni, az utolsó partiban Q-J lapokkal adta meg Cheong 7-7-re mondott allinjét, és a 4-Q-6-6-4 közös lapoknak köszönhetően dámapárral nyerte meg a tornát.

Cheong 511 ezer ausztrál dollárt kapott második helyéért, Gruissem 825 ezerrel, valamint egy hatalmas trófeával gazdagodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik