Sport

Hoki-vb: Kiütésnek indult, dráma lett belőle

jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )
jégkorong válogatott (jégkorong válogatott, )

A magyar hokiválogatott rávezetésekkel kikapott a Koreai Köztársaság csapatától a divízió I-es világbajnokságon. Először szenvedtünk vereséget aktuális ellenfelünktől.

Eredmény – divízió I.-es jégkorong-vb, 2. forduló:

Magyarország – Dél-Korea 4–5 – szétlövéssel (3–0, 1–1, 0–3, 0–0, 0–1)

Nagyon jól kezdődött magyar szempontból a mérkőzés, már a harmadik percben megszereztük a találkozó első gólját (Sikorcin lőtte), majd a negyedik minutumban Bartalis is betalált, így hamar kétgólos előnybe kerültünk.

A mi kapunkban közben Rajna remekül teljesített, Hári felsősarkos lövése után pedig már 3-0-ról várhattuk a folytatást.

A második harmadban feljavult a dél-koreai csapat teljesítménye, sőt, szépíteni is tudtak még a felvonás elején. Szinte azonnal érkezett a magyar válasz Vas János révén, így a 27. percben kapust is cserélt Dél-Korea, Park pedig mintha megbabonázta volna a mieinket.

A mindössze 173 centis portás több nagy védést is bemutatott a folytatásban, majd egy kényszerszünet (leesett egy darab a palánkról, azt kellett pótolni) ellenfelünknek tett jót, az ázsiai együttes 3-0-ra nyerte meg a harmadik harmadot és hosszabbításra mentette a mérkőzést. A ráadás utolsó másodperceiben megnyerhettük volna az ütközetet, de Bartalis nem tudta a kapuba kotorni a pakkot, mert egy védő önfeláldozóan belevetődött a korong útjába.

A rávezetéseknél náluk Radunske és Kisung Kim is belőtte, míg tőlünk csak Vas Márton tudott túljárni a kapus eszén, így kikaptunk 5-4-re. A Koreai Köztársaság csapata korábban még nem győzött le bennünket.

Kedden szünnap következik a világbajnokságon, Rich Chernomaznak majd rendet kell tennie a fejekben.

A magyar válogatott kiengedte a saját kezéből a sorsát, ami a feljutás kiharcolását illeti.

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

Szétlövés:

Sofron lövését kivédte a kapus… Kikaptunk rávezetésekkel…

Kisung Kim beütötte az ázsiaiak harmadik próbálkozását.

Ladányi a kapusba lőtte…

Shin próbálkozását kivédte Rajna!

Vas Márton is belőtte az első magyar büntetőt!

Radunske lőtte az elsőt, becsapta Rajnát.

HOSSZABBÍTÁS:

65. PERC: Az utolsó perc kezdetén időt kért Dél-Korea. Hihetetlen, még kimaradt egy hatalmas helyzet, jönnek a rávezetések…

64. PERC: Az előbb sikerült hosszabb ideig bent tartani a korongot a harmadban, sőt, egtávoli lövés veszélyesnek is tűnt, de végül a kapu mellé csorgott.

62. PERC: Egy újabb koreai, Cho maradt lent a jégen. Őt szerencsére nem hordágyon kellett levinni a pályáról.

61. PERC: Megy a ráadás, egyből Rajnának kellett egy nagyot védenie.

Itt már mind a két csapatnak jár egy-egy pont, a győztes pedig további eggyel gazdagodik. Ha öt percig nem esik gól, akkor jönnek a rávezetések.

3. HARMAD:

60. PERC: Hosszabbítás jön.

59. PERC: Kezd becsúszni pár hiba és közeledik a rendes játékidő vége…

56. PERC: Megyünk előre az újabb gólért, de egyelőre még nem jártak sikerrel a támadásaink. Sőt, egy gyors kontra végén kettő az egyben vihették a kapunkra a korongot a koreaiak, Rajna védett testtel.

53. PERC: Tokajit is kiküldik… Nagyon kellett most ez a védés Rajnától, lepkéssel húzta le a korongot a levegőből. Nagyon apprikás lett közben a hangulat.

50. PERC: Nem sikerült… Ismét egy kipattanó után maradt középen üresen egy játékos, Shin gólja után egál az állás, 4-4…

49. PERC: Gőz Balázs ült ki gáncsolásért két percre. Ezt ki kellene védekezni!

48. PERC: Nagy Gergő ütközött nagyot az egyik koreai játékossal, aki nagyon csúnyát esett, ápolásra szorul. A hordágyat is be kellett tolni, reméljük nem nagy a baj. Hordágyon kellett levinni a pályáról.

47. PERC: Zúg a “Mindent bele!”. Mi is csak ezt tudjuk mondani, hajrá, fiúk!

46. PERC: Úgy tűnik ez a pillanatnyi leállás minket zavart meg jobban, ugyanis egy gyors koreai akció végén ismét a hálónkban táncol a korong. 4-3…

Folytatódott a mérkőzés.

45. PERC: Kényszerszünet, a koreai kispad előtt adta meg magát a palánk egy kis szeglete. Reméljük hamar megjavítják. Szinte az összes játékos a jégen korcsolyázik, közben a lelátón meg hergeli magát a közönség. Jó a hangulat.

44. PERC: Ebben a játékrészben egyelőre eléggé kiegyenlített a játék. Lőni kéne egyet, nehogy szoros legyen a vége.

41. PERC: Egy koreai kiállítással, majd góllal kezdődött a játékrész, egy kipattanó után találtak most be, még emberelőnyben. 4-2.

2. HARMAD

40. PERC: Gőz Balázs kiállítása miatt emberhátrányban töltöttük az utolsó percet, de szépen kivédekeztük. Szünet, 4-1-ről folytatódik majd a mérkőzés. Na meg koreai kettős emberfórral, mert Magosi visszaütését is büntették. Pedig nem ő kezdte a harmadvégi kakaskodást.

39. PERC: Rajna védett egy közeli kísérletet, majd ugyan lecsorgott róla a korong, végül rá tudott tenyerelni.

37. PERC: Nagyon beszorítottuk ellenfelüket, olyan volt a játék képe az elmúlt két percben, mintha emberfórban lennénk. Pedig nem.

35. PERC: Rajna remekül véd eddig, most is korong elhozatal utáni kapáslövést fogott, még ki sem pattant róla a korong.

32. PERC: Park lepkéssel hiúsította meg az újabb magyar gólszerzési kísérletet.

29. PERC: Már hullámzik a csarnok. Közben a dél-koreaiak kapust cseréltek, Eum helyett Park állt be.

28. PERC: A hét Kim közül az egyik (Kisung) tesztelte Rajnát, aki botossal a plexi feletti hálóba tolta a korongot.

27. PERC: Egyből válaszoltunk, Vas János emberfórból köszönt be. És most nem rúgta. 4-1!!!

26. PERC: Kár érte, gólt kaptunk. Kwon szúrt bele jó érzékkel egy középre tett korongba, Rajna már tehetetlen volt, 3-1.

25. PERC: Most Sikorcin állt szemtől-szemben egy védővel, őt még be is ültette a hintába, de elveszítette az egyensúlyát, így már nem tudta a kapura húzni a korongot.

24. PERC: Sofron próbálkozott meg sarokból indított szólóval, védés lett a vége. Utána kisebb tömegjelenet alakult ki a kapu előtt, mind a két oldalról kiült egy-egy játékos két percre.

21. PERC: Megy a második harmad, az ázsiaiak hozták el a korongot.

Ismét a picik lepték el a jeget, nagyon cukik. A szurkolók hatalmas tapssal köszönték meg nekik a minibemutatót.

1. HARMAD

20. PERC: Lecsorogtak az utolsó másodpercek is a harmadból, szünet. 3-0-ra vezetünk, hasonló folytatásban bízunk!

17. PERC: Épp, hogy kivédekeztük a Nagy Krisztián kiállítása miatti emberhátrányt, kiküldték Benk Andrást is. Chernomaz ezt biztosan nem hagyja majd szó nélkül.

15. PERC: Emelkedett a hangulat a Sportarénában. Nem csoda, három góllal vezetünk és felszabadultan játszanak a fiúk.

14. PERC: Ismét egy magyar gól! Hári János egy védő takarásából, csuklóból pókhálózta a botos felsőt, 3-0!

12. PERC: Most főleg a mezőnyben folyik a játék.

9. PERC: Megvannak Rajna első bravúrjai! Előbb lábbal tolta ki a korongot, majd a duplázásnál ért le a bottal. Szép volt!

8. PERC: Könnyelműen eladtuk a korongot Rajna orra előtt, de szerencsére nem lett belőle nagyobb baj.

5. PERC: Hári fűzött be két védőt, de sajna a kapus eszén már nem sikerült túljárnia.

4. PERC: Már kettő van közte! Egy gyors akció végén Sofron tette Bartalis elé a korongot, aki bebőrözte a kapust. Álomkezdés, 2-0!

3. PERC: Meg is van az első gólunk! Elhoztuk a bulit, szépen járt a korong, majd Sikorcin lőtt kapásból a bedobókörből, a felső sarokban kötött ki a pakk, 1-0!

2. PERC: Hári eresztette el az első magyar löketet, a dél-korai kapus lepkés kesztyűjében halt el a pakk.

1. PERC: Megvolt a csapatok szokásos mérkőzés előtti fogadkozása, majd a korongbedobás után elindult a mérkőzés. Hajrá, magyarok!

Köszöntjük a Kedves olvasóinkat innen a Papp László Sportarénából. Most épp egy hangulatos bodos bemutatóval hangolják a szervezők a közönséget, amibe bekapcsolódott a B-közép is. Nekünk személy szerint borsódzik a hátunk. A Szélig Viktorral készült kisfilm szerint “amit megálmodsz, azt meg is tudod csinálni”.

Hamarosan kezdődik élő szöveges közvetítésünk.

A magyar válogatott hozta az első meccset Nagy-Britannia ellen, és ha nem is simán, de jól rajtolt a budapesti világbajnokságon. Ennek örült a 8500 helyszínen szurkoló néző is, biztos tehát, hogy fantasztikus hangulatban zajlik majd végig a torna.

Nem hibába örült Rich Chernomaz szövetségi kapitány is, aki azt mondta, a világ legjobb közönsége a magyar. Elhisszük neki, még ha elfogult is volt (mi is azok vagyunk), és a drukkereknek hétfőn is dolga lesz.

A második meccsen az a Dél-Korea lesz az ellenfél, aki a legutóbbi budapesti vb-n egyszer már megnehezítette a dolgunkat. Ennek ellenére, ha a mieink a feljutásban gondolkodnak, bizony kötelező ellenük is a győzelem.

Minden, ami hoki-vb, ide kattintva!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik