Sport

Kazah gálaelőadás Budapesten

Kazahsztán és Olaszország is hozta a kötelezőt a budapesti hoki-vb-n.

Miután a britek rendesen megizzasztottak bennünket vasárnap, így joggal bízhattunk benne, hogy egyik nagy riválisunk, a kazah válogatott dolgát is megnehezítik. Az első harmad alapján benne volt a pakliban egy esetleges szigetországi bravúr, ugyanis kemény, egyben kiegyenlített harc folyt a jégen. A játékrész hajrájában aztán a brit csapatnál volt egy kisebb rövidzárlat, a kazahok pedig 19 másodperc (!) alatt két gólt ütve magabiztos előnybe kerültek.

A KHL-es hokisokra épülő kazah csapat a második felvonásban a helyzetnek megfelelően kényelmesebbre vette a figurát, majd 8,4 másodperccel a második szünet kezdete előtt egy kettős emberfórt is gólra váltott, így gyakorlatilag a meccset is eldöntötte a gárda. Mivel a harmadik etap is kazah góllal indult, a lelátón helyet foglaló semleges nézők elkezdtek szorítani a brit csapatnak. Hiába, Kolesnik minden kapujára tartó lövést kivédett. Az 5-0-s végeredményt Blokhin állította be emberelőnyből.

A játéknap legkorábbi mérkőzésén az olaszok Japánnal meccseltek és talán a vártnál is könnyebben nyertek az itáliaiak. A kétgólos Patrick Iannone vezette dél-európai együttes 4-1-re húzta be a kötelező győzelmet, így a második mérkőzését is megnyerte.

Eredmények – divízió I-es jégkorong-vb, A csoport

Olaszország – Japán 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Kazahsztán – Nagy-Britannia 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik