Sport

Hoki-vb: Szép és unalmas meccset szeretnénk

magyar jégkorong-válogatott (sofron istván, jégkorong, magyar jégkorong válogatott, )
magyar jégkorong-válogatott (sofron istván, jégkorong, magyar jégkorong válogatott, )

A dél-koreaiak ellen lép hétfőn este jégre a magyar válogatott. Reméljük, hogy kevésbé lesz izgalmas találkozó, mint a vasárnapi nyitányunk.

A jégkorong divízió I-es világbajnokságán második mérkőzését játssza este a magyar csapat, ellenfele papíron a torna leggyengébbje, a Koreai Köztársaság. Ám nem szabad lebecsülni őket sem: a legutóbbi két alkalommal alaposan megizzasztottak minket. Hogy miért veszélyes ellenfelek? Nagyon jól korcsolyázó, nagyon pörgős csapat – dicsérte őket Nagy Gergő, a válogatott csatára.

2010-ben Ljubljanában 0-1-re vezettek is ellenünk a nyitómeccsen. A magyarok akkor fordítottak és a vasárnaphoz hasonlóan 4-2-re diadalmaskodtak. A két évvel ezelőtti Aréna-beli viadalra Nagy Gergő is emlékezett, hogy a harmadik harmad közepéig szoros volt (3-3-ra felhozták magukat). Igaz, ezután az utolsó öt percben három magyar gól született, ebből kettő között mindössze 7 másodperc különbség volt.

A hokis szerint a siker kulcsa, hogy a legelejétől oda kell figyelniük százszázalékosan. A szintén csatár Vas János szerint a lényeg, hogy dominálnia kell a magyar csapatnak a mérkőzésen, és ki kell használni az ellenfél gyengeségeit.

A Sport24 vasárnapi tippje bejött, arra a meccsre szoros, maximum kétgólos győzelmet jósoltunk. Szeretnénk, hogy most is igazunk legyen, és – nagy arányú – hazai diadalnak örülhessünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik