Sport

A Sopron 1-0-ra vezet a döntőben

1-0 a tavalyi ezütérmesnek. A Győr még visszavágna a női kosárlabda-bajnokság fináléjában.

A nyolcadik bajnoki aranyukra pályázó soproniak az első félidőben nagy csatát vívtak a Győrrel, félidőben 30-27 volt az állás.

Székely Norbert együttese tavaly 3-2-re kapott ki a döntőben a megyebeli riválistól, most játékoskerete és a klub stabilitása miatt sokkal esélyesebbnek tűnik a végső sikerre.

A hétfpi első döntőbeli párharcban a térfélcsere után fokozatosan elhúztak a hazaiak, a Rába-partiak egyre inkább elfáradtak, végül pedig tetemes különbség alakult ki a két csapat között.

A döntő második mérkőzését csütörtökön rendezik Győrben.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője így értékelt: “Munkás meccs volt, a végeredmény nem tükrözi, hogy milyen komoly erőpróbán vagyunk túl. Ezúttal az egyéni teljesítmények domináltak nálunk, kiemelném Milovanovic és Zsovár játékát.”

Fűzy Ákos, a Győr vezetőedzője pedig így: “Sikerült felkészülnünk a Sopron játékából, lelassítottuk és tartottuk őket. Egészen a 29. percig a mi forgatókönyvünk szerint zajlott a meccs, de utána ellépett a Sopron, a saját ritmusában tudott játszani, és már nem volt esélyünk visszajönni. Remélem, csütörtökön közelebb kerülünk az ellenfelünkhöz otthon.”

Eredmény – döntő, 1. mérkőzés:

Uniqa Euroleasing Sopron – Hat Agro UNI Győr 74-55 (17–11, 13–16, 25–19, 19–9)
A legjobb dobók:
Milovanovic 23, Johnson 10, Fegyverneky 9, Holt 9, illetve Rasheed 19, Smith 8, Raksányi 8

Az állás: 1-0 a Sopron javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik