Sport

Elbuktuk a Magyar Kupát

A Bajnokok Ligájában a Veszprém csapata 36-30-ra legyőzte a Pick Szeged kézilabdacsapatát.

A Bajnokok Ligájában a német Kiel elleni negyeddöntőre készülő veszprémi együttes sorozatban ötödször, története során pedig 22. alkalommal diadalmaskodott a sorozatban. A harmadik helyet a Csurgó szerezte meg, miután a délelőtti bronzmérkőzésen 35-21-re nyert a másodosztályú Balassagyarmat ellen.

A mérkőzés elején nagyon kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem tudott két gólnál többel ellépni riválisától, de többnyire a szegedi fiúknál volt a minimális előny. A 22. percben, 10-10-es állásnál viszont megtorpant a Pick csapata, amit kíméletlenül kihasznált a címvédő, így a szünetre ötgólos előnyre tett szert.

Fordulás után ott folytatódott a találkozó, ahol az első félidőben abbamaradt: bár a szegedi fiúk szerezték az első gólt, a Veszprém sorra eredményesen zárta a támadásait, míg a Szeged tanácstalannak tűnt a veszprémi kapu előtt, így a 41. percre 24-15 volt az állás, azaz tulajdonképpen el is dőlt a finálé. A hátralévő időben a szegedi fiúk egyszer még felzárkózott öttalálatnyi különbségre, de a Veszprém így is magabiztosan őrizte a tetemesnek tűnő előnyét, s végül a vártnál talán könnyebben hódította el a Magyar Kupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik