Sport

Berki nem lakott jól az olimpiai arannyal

Berki Krisztián (berki krisztián, )
Berki Krisztián (berki krisztián, )

Elutazott a moszkvai tornász Európa-bajnokságra a Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Rácz Attila, Tálas Bence összeállítású magyar férfi-tornászválogatott.

Kovács István vezetőedző szerint az egész magyar csapat felkészülése jól sikerült, nagyjából zökkenőmentesen telt az elmúlt időszak. Tálas Bence és Rácz Attila is hat szeren indul, a vezetőedző szeretné, ha mindketten bekerülnének az egyéni összetett fináléba, ahol a legjobb 24 versenyző szerepel, országonként két fő. Tálas rendkívül jó formában van, Rácz egy kisebb térdproblémával küzd, de ez remélhetőleg a 17-i selejtezőig megoldódik.

A két londoni olimpikon természetesen lólengésben szerepel. Hidvégi Vid nagyon sokat edzett, aminek meg is lett az eredménye, most már teljesen uralja az olimpia óta átalakított, 6.6 kiinduló pontú gyakorlatát. Tőle a finálé az elvárás, de a titkos vágyak között a dobogó szerepel. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián óriási lelkesedéssel készült, nem elégítette ki olimpiai aranya. Felkészülését idén semmilyen sérülés nem hátráltatta, szokásos formáját hozta. A hatszoros Európa-bajnoktól a vezetőedző újabb aranyérmet vár.

A férfiak selejtezőjére 17-én kerül sor, Rácz és Tálas az 1., míg Berki és Hidvégi a 3. csoportban versenyeznek.

“Elégedett vagyok a teljes csapattal, hiszen mindenki megfelelően felkészült. Tálastól és Rácztól is az egyéni összetett finálét várom, megkockáztatom, hogy életük legjobb formájában vannak. Hidvégi teljes mértékben uralja gyakorlatát, remélem, meglepetést okoz a bíróknak, és érmet hoz. Berki nem lakott jól az olimpiai arannyal, óriási elánnal készült, tőle ismét aranyérmet várok” – mondta Kovács István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik