Sport

Berki Krisztián utolérheti Schumachert

Hetedszer lehet Európa-bajnok a lólengés királya.


Fotó: MTI

Kazanyban lesz az idei tornász Európa-bajnokság, ahol mi ezúttal is a lólengésre figyelünk majd leginkább. Berki Krisztián és Hidvégi Vid révén egy arany- és egy éremesélyesünk van.

„Jól sikerült a felkészülés, elkerültek a fájdalmak, panaszok, és az edzőm, Kovács István megint jól számolt az edzésmunka beosztásával. Úgy érzem, készen állok, egyre biztosabb vagyok magamban és a gyakorlatomban, várom már, hogy ott legyünk Moszkvában és újra találkozzunk az európai élmezőnnyel” – mondta Berki Krisztián, aki a selejtezőben a 6.7 kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatja be, de ha szükség lesz rá, a döntőben elő tudja venni a 6.9-eset is, amellyel az olimpián besöpörte a győzelmet.

„Európában vannak a legerősebb lovasok, úgyhogy ezen a versenyen ott lesz, aki számít. Például az olimpiai bronzérmes Max Whitlock” – saját magamon kívül ő az, akire leginkább figyelnem kell, mert nagyon nagy ellenfél. De rajta kívül is vannak még négyen-öten az esélyesek között” – tette hozzá londoni olimpiai aranyérmese.

S hogy jön ide Michael Schumacher?

“Ha példát kellene vennem valakiről, őt választanám, mert ő az összes futamgyőzelménél úgy ugrált a dobogón, mintha az első lett volna. Mind egyformán fontos volt számára. Én is ezt a példát szeretném követni: megszerezni a hetedik Európa-bajnoki címet, és úgy örülni, mint az első alkalommal. Mert vannak még céljaim, vannak még rekordok, amelyeket szeretnék megdönteni” – így Berki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik