Sport

Méltánytalanul bánnak olimpikonunkkal

barta nóra (barta nóra)
barta nóra (barta nóra)

Barta Nóra műugró négy olimpián vett részt. Az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes sportolónő most babát vár, ergo nem versenyezhet! A szövetsége nem támogatja tovább az ösztöndíját.

A MOB legjobbaknak járó Gerevich ösztöndíjában aktív sportolóink részesülhetnek, ugyanakkor a sportági szövetségek külön kérelmezhetik a juttatást várandós sportolóik számára. Ha a sportolónő tervezi a szülés utáni visszatérést, abban az esetben már több alkalommal bírálta el pozitívan a MOB az ilyen tipusú kérelmeket – például Nagy Tímeánál, vagy Janics Natasánál is.

A Magyar Műugró Szövetség jelen állás szerint ugyanakkor mégsem kérelmezi Barta Nóra számára az ösztöndíjat. A szövetség elnökségi ülésének jegyzőkönyve szerint a sportági vezetőség csupán elhalasztja a pályázat benyújtását, vagyis Barta kaphat majd támogatást a szülés után, feltéve, ha bebizonyosodik, hogy valóban folytatja sportpályafutását – számol be az artsonline.hu.

Barta Nóra április 2-án ünnepelte 29. születésnapját. 30 évesen még vígan ugrálhat, és ahogy több sérülését követően rendre bebizonyította, sportágszeretete, kitartása, szorgalma példaértékű. Mi a magunk részéről kérelmeznénk azt az ösztöndíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik