Sport

Félezren a I. Dél-Alföldi Mezei Futókörversenyen

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 04. 11. 18:30

Mintegy félezer résztvevővel, szerda délután hivatalosan is elrajtolt az országban egyedülálló, több mint fél éven át zajló kezdeményezés.

Olimpikonok, ragyogó napsütés, tökéletes minőségű futópálya fogadta szerda délután az I. Dél-Alföldi Futókörverseny hivatalos rajtján a több mint félezer résztvevőt a mórahalmi vásártéren. Minden futamot megtartottak, amelyek a rajtlistán szerepeltek. A versenyen legnagyobb létszámban mórahalmi iskolások indultak, de voltak szép számmal a környező homokháti iskolákból is diákok. A versenyre továbbá Szegedről, Hódmezővásárhelyről és a Vajdaságból is érkeztek szép számmal futók.

A női felnőtt futamot Seprényi Sára, az EDF-DÉMÁSZ kajakosa nyerte. A férfiaknál Szelepcsényi Zsolt, a Titán TC Szeged atlétája vitte el a pálmát, és ő lett a versenyabszolút győztese is, amiért átvehette Mórahalom városának díját, egy díszes kupát.

Nagy szenzáció volt Kozák Danuta, London kétszeres olimpiai kajakos bajnoka jelenléte, aki alig győzött autogrammokat osztani. A bajnoknő edzésből érkezett a versenyre, nem futott ugyan, de ő rajtoltatta el a felnőtt kategória mezőnyét. Mórahalom polgármestere adta át az általa vezetett város számos díját a csillogó szemű,kis futóatlétáknak. Nógrádi Zoltán kifejtette: a jól sikerült esemény okán a település jövőreis várja helyszínként a verseny folytatását.

A kezdeményezés ötletgazdája úgy értékelt: a mórahalmi verseny legnagyobb eredményeaz volt, hogy az országosan egyedülálló mezei futókörversenynek – amelyet a rosszidőjárás miatt kénytelenek voltak kétszer is elhalasztani – sikerült végre elrajtolnia.

Csonka Gábor fontosnak nevezte, hogy a versenyben, amelyet a családokért, a gyerekekért és az egészséges életmód népszerűsítéséért szerveztek, legyenek partnerekaz egyes állomáshelyszínekként szereplő települések vezetői. Az ötletgazda úgyvélte: Mórahalom vezetése maximális partner volt, ezt bizonyítja a szerdai versenyben résztvevő nagy létszámú gyerektábor és a szülők jelenléte. Utóbbiakról szólva azt mondta:ők szerdán ugyan csak nézőként szerepeltek, de azt reméli, hogy megjön a kedvük a futáshoz, és a verseny következő helyszínein már indulókként is lehet velük majd találkozni.

A futókörverseny következő állomáshelyszíne Makó lesz májusban, ahová a szervezők az ország minden részéről várják a futni szeretőket. A hivatalos rajt eredményeinek részletes jegyzőkönyve és fotói feldolgozás után a kezdeményezés hivatalos honlapján, a www.futokorverseny.hu oldalon tekinthetők meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.