Sport

Phil Ivey kilencszeres világbajnok lett

A póker Tiger Woodsának becézett Phil Ivey megszerezte kilencedik világbajnoki címét a WSOP APAC versenysorozaton.

81 játékos nevezésével rajtolt el a World Series of Poker Asia Pacific versenysorozat Mixed Eventje. A nem túl sok érdeklődő a torna nehézségének köszönhető, ugyanis nyolc különböző kártyaformában kell profinak lennie annak (vagy legalább a szabályokkal tisztában lenni), aki meg akar mérkőzni a bajnoki címért – írja a Poker.hu.

Az egyes játéktípusok körönként váltakoznak, a mindenki által ismert No Limit Hold’em mellett, Pot Limi Omaha, Stud, Triple Draw és Razz műfaj tűnik fel az úgynevezett 8-game versenyen.

Természetesen rengeteg neves játékos feltűnt az asztaloknál, akik a 2 200 dolláros nevezési díjból szerettek volna profitot kihozni. Összesen kilenc zsugást díjaztak, akik a 162 ezer dolláros nyereményalapból vehették ki részüket.

A hatfős döntő asztalra két igazi nagyágyú is bejutott, a nyolcszoros világbajnok Phil Ivey mellett a négyszeres WSOP bajnok Daniel Negreanu is finálézhatott.

Utóbbi nem tudta növelni címei számát, a negyedik helyen végzett, Ivey viszont a párbajba is bejutott, ahol Brandon Wonggal mérkőzhetett meg.

Wong igazi WSOP specialista lévén nem adta könnyen a bőrét, de legyőzni neki sem sikerült Ivey-t, aki megszerezte kilencedik világbajnoki karkötőjét, amivel egybenfeljött a negyedik helyre a világbajnoki címeket tekintve. Már csak a 13-szoros Phil Hellmuth és a két 10-szeres bajnok, Johnny Chan és Doyle Brunson előzik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik