judo (judo)
Sport

Lemaradhat a magyar szépség az Eb-ről

Karakas Hedvig nem biztos, hogy el tud indulni a budapesti, két hét múlva kezdődő dzsúdó-Európa-bajnokságon.


Fotó: Berecz Valter / Hír24

A válogatott sajtónyilvános keretedzésén (hangulatképek: itt) ismét megbizonyosodtunk arról, hogy Karakas Hedvig az egyik legszebb hölgy az aktív sportolóink közül. Ráadásul komolyan veszi sportágát, maximális koncentráltsággal tudta le az edzést.

Nem hiába vb- és Eb-bronzérmes, junior világ- és Európa-bajnok, a londoni olimpia 5. helyezettje. Most mégsem tökéletes körülötte a világ.

Figyeltem az arcod, és nem mosolyogtál. Ez azért van így, mert ennyire komolyan veszed az edzést, vagy azért, mert még nem ismerlek eléggé?

Elég komoly embernek tartom magam, edzésen próbálok 100 százalékosan összpontosítani. A másik ok az, hogy letelt a hat hónap a műtétem után, és egy hónapunk maradt az Európa-bajnokság előtt a felkészülésre. Ez nagyon nem ideális, főleg, mert verseny sincs a torna előtt. Még gondolkodom az Eb-n, nem tudom azt mondani, hogy biztosan indulok.

Hogy érzed magad?

Fizikailag és erőben, állóképességben nagyon jól, a hat hónap nem azzal telt, hogy otthon ültem és nem csináltam semmit. A harmadik héttől kezdve itt voltam az edzőteremben, és napi két edzésen vettem részt. A dzsúdómozgás elment, a súlyom is sokáig több volt, nem vagyok 100 százalékos, és ha ezt érzem majd az Eb hetében, akkor nem fogok tudni indulni.


Fotó: Berecz Valter / Hír24

Nehéz lesz meghozni ezt a döntést, hisz itthon lesz az Eb…

Igen, ha máshol lenne, már nem gondolkodnék, akkor biztosan kihagynám. A műtét miatt kihagytam egy U23-as Eb-t, siettettük az operációt, hogy a budapesti Eb összejöhessen. Kevés volt azért az idő. Fura azt mondani, hogy gyorsan eltelt, miközben mégis lassan.

Ha elindulsz, meddig juthatsz? A csapatnévsor mellett az olvasható, hogy ha nem lett volna az operáció, aranyat remélnének tőled.

Ha úgy döntök, akkor felszabadultan mennék fel, tét nélkül, senki sem várna tőlem eredményt, de meglepetést okozhatok. Az olimpia után mindig nehéz egy Európa-bajnokságon eredményt elérni, nem tudom, a többiek milyen állapotban vannak. A közönség biztatása sokat számít majd nekünk, odatesszük magunkat.

 

Karakas Hedvig

1990. február 21-én született Szolnokon.

Klubja: Honvéd-Kipex

Súlycsoportja: 57 kg

Eredményei: Világbajnoki (2009, Rotterdam) és Európa-bajnoki bronzérmes (2009, Tbiliszi és 2010, Bécs). Junior világbajnok (2009, Párizs) Az év legjobb európai junior cselgáncsozója (2009). A londoni olimpia 5. helyezettje.

A világranglista 28. helyezettje jelenleg.

Junior Príma-díjas, a Magyar Ezüst Érdemkereszt birtokosa (2012).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!