Sport

A Pick Szeged dj-je: Mikler Roli húzza el a kézisek nótáját

A Pick Szeged és a magyar válogatott kapusa alkalmanként DJ-ként lép fel. Zeneszeretetét csapattársai sem bánják, hiszen ő készíti a mixeket a bemelegítésekhez, és az öltőzőben is gyakran az általa válogatott zenék szólnak.

Mikler Rolandnál első a kézilabda, hiszen ez a játék az élete, de mellette a zene is fontos része a mindennapjainak. Kikapcsolódásként zenét hallgat, ha készül a meccsekre akkor is a zene lazítja el.

„Gyermekkorom óta nagyon vonzott a zene, de amikor elmentem egy klubba, nem a bulizás érdekelt, hanem az foglalkoztatott, hogy a DJ hogyan szórakoztatja a több száz fős közönséget. Én is elkezdtem gyakorolni, vettem magamnak kezdő felszerelést, CD-lejátszókat, keverőt, majd folyamatosan fejlesztettem a tudásomat” – mondta az olimpiai 4. helyezett kapus.

Amikor Roli még Dunaújvárosban játszott, több ideje jutott a zenére és fellépésekre, de 2010-ben Szegedre igazolt, ahol nemzetközi szinten is elismert játékossá vált, a zene pedig egyre inkább háttérbe szorult. A napi két edzés, a heti két mérkőzés és a válogatottbeli szereplés mellett már nem sok ideje marad a hobbijára, de a kézilabdaszerető közönség ezt nem is bánja, hiszen elképesztő bravúrokat láthatnak tőle a pályán.

Legutóbb a veszprémi Magyarország-Horvátország Európa-bajnoki selejtezőn védett extázisban, a közönség pedig a nevét skandálta – klubszimpátiától függetlenül. A nézők lelkesedése nem volt meglepő, hiszen kedvencük az első félidőben 56%-kal védett, a mérkőzés alatt pedig három hétméterest is megfogott.

Roli a Szeged24-nek elmondta: most klubfeladataira koncentrál, hiszen hétvégén következik a Magyar Kupa négyes döntője Pécsett, ahol a Balassagyarmatot kell legyőzniük szombaton. Ha minden a papírforma szerint történik, vasárnap 12 óra 35 perctől a döntőben az ősi rivális Veszprémmel mérkőznek meg.

A magyar kupa és a magyar bajnokság vége után ismét a válogatott lesz soron, amelynek Roli külön örül, hiszen Szegedre is eljönnek. Június 15-én Szegeden rendezik a Szlovákia elleni Eb-selejtezőt, a mérkőzés után pedig „Dj Mikler” szórakoztatja a sportolókat és sportbarátokat egy szegedi szórakozóhelyen a „Sportolók Éjszakája” rendezvényen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik