Sport

Újra a csapattal edzenek a Pick Szeged válogatott játékosai

Ancsin-Gabor(210x140)(1).jpg (ancsin gábor, )
Ancsin-Gabor(210x140)(1).jpg (ancsin gábor, )

Április 13-án és 14-én Pécsett rendezik meg a férfi kézilabda magyar kupa négyes döntőjét. Az elődöntőben a Balassagyarmat ellen csatázik a Pick Szeged csapata.

A bajnokság alapszakasza után a Pick Szeged játékosai szünetet kaptak Skaliczki László vezetőedzőtől, ám ez a szabadság nem mindenkire vonatkozott. A válogatott játékosokra természetesen nem, őket Mocsai Lajos vette kezelésbe. Ez igen jól sikerült, ugyanis a magyar nemzeti csapat Veszprémben hosszú idő után először tudta végre legyőzni a horvátokat. Mocsai Lajos keretében öt Pick Szeged játékos volt található, Mikler Roland, Tatai Péter, Vadkerti Attila, Zubai Szabolcs és Ancsin Gábor személyében.

Vadkerti, Zubai 2-2 gólt szerzett a meccseken, Ancsin Gábor egyszer volt eredményes. Mikler Roland mindkét találkozón jól védett, Tatai Péter a zágrábi meccs hajrájában lépett pályára.

A svéd csapat a lengyelekkel mérkőzött, Jonas Erik Larholmék az első meccsen 28–21-re nyertek, Larholm négy gólt szerzett, majd Lengyelországban 22–18-ra kikaptak, svéd légiósunk ezen a meccsen egyszer talált a kapuba.

A szerb együttes nem remekelt. Előbb kikapott (31–28, Prodanovics 2 gól) Ausztriában, majd otthon 30–30-as döntetlent játszottak (Prodanovics 1 gól).

A montenegrói együttes 29–28-ra nyert a Dragan Djukics által irányított izraeli együttes ellen. Marko Lasica nem kapott szerepet a meccsen.

Az említett válogatott játékosok kedden kezdik el a felkészülést, pihenőt kaptak Skaliczki László vezetőedzőtől. Vasárnap Zubai Szabolcs és Vadkerti Attila közösen nézték meg A Csodacsapat című filmet, két válogatott játékosunk ezzel is hangolt a hétvégi magyar kupa négyes döntőre.

Szombaton 16 órakor Pécsett, a Lauber Dezső sportcsarnokban az elődöntőben az NB I/B-s Balassagyarmattal csatázunk. Ha nyerünk, akkor másnap 12.35-kor a döntőben csatázunk. A balassagyarmati csapat a hétvégén nem játszott bajnokit, a Nógrád megyei együttes így gőzerővel készül életük meccsére, a Pick Szeged elleni mk-elődöntőre.

A Pick Szeged-irodán továbbra is lehet jegyet vásárolni az mk négyes fináléra, hétköznap 9 és 15 órakor között a Deák Ferenc utca 28–30. szám alatt. Az első napra 2000, a döntő napjára 3000 forint a belépő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik