Sport

Már Eb-lázban a magyar dzsúdósok

judo (judo)
judo (judo)

Alig több mint két hét múlva elkezdődik a cselgáncs-Európa-bajnokság Budapesten.

32 év után találkoznak Európa legjobbjai a magyar fővárosban. Április 25. és 28. között a legjobb magyar dzsúdókák is küzdenek majd, és látva az olimpiai és egyéb nemzetközi szereplést, van ok a bizakodásra.

A szövetség elnöke, Tóth László azt mondta, csak időközben találkoztak a szervezés nehézségeivel, de ahogy halad előre az idő, egyre több a támogató is az Eb körül, így minden váratlan kihívásra meg tudják adni a választ.

Különlegesség, hogy aki nem tud elmenni a Papp László Sportarénába, az sem marad le semmiről, ugyanis a televízióban teljes egészében lehet majd nézni a tornát.

A Magyar Televízió veszi fel az egész eseményt, ő adja tovább a nemzetközi csatornáknak, valamint a Sport TV-nek, utóbbi csatornáin lesznek az élő közvetítések.

Egyébként már 5000 jegy elkelt az eseményre.


A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: Berecz Valter

A nem hivatalos magyar Eb-csapat

Férfiak:

Gorjonácz Zsolt, Zámbori Bence (66 kg, mindketten Honvéd-Kipex), Ungvári Attila, Ungvári Miklós (73 kg, mindketten Ceglédi VSE), Csoknyai László (Atomerőmű), Krizsán Szabolcs (81 kg, Honvéd-Kipex), Cirjenics Miklós (Honvéd-Kipex), Farkas Bálint (TFSE) (100 kg), Bor Barna (Atomerőmű, +100 kg)

Nők:

Csernoviczki Éva, Erdélyi Lilla (48 kg, mindketten Ippon Judo Tatabánya), Maros Barbara (52 kg, KSI), Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex), Szabó Katinka (57 kg, Leányvár), Baczkó Bernadett (KSI), Gercsák Szabina (63 kg, Miskolc), Szabó Franciska (70 kg, Leányvár), Joó Abigél (78 kg, KSI).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik