Sport
Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny (Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny)

Elrajtol az első Dél-Alföldi Futókörverseny

24.hu
24.hu

2013. 04. 09. 11:30

A zord időjárás elmúltával április 10-én szerdán, délután 15 órakor a mórhalmi vásártérről hivatalosan is rajtol az országban egyedülálló kezdeményezés.

 

Mint arról korábban beszámoltunk: márciusban az égiek nem fogadták kegyeikbe az I. Dél-Alföldi Futókörversenyt, amelynek hivatalos nyitánya így elcsúszott, és forgatókönyvét módosítani kellett. Emiatt a versenysorozat szegedi állomáshelyén csak azok vettek részt egy nem hivatalos futáson, akik bírták az akkori havas, zord időjárást.

A meterológiai előrejelzések most azonban azt mutatják, elmúltak a viszontagságos körülmények és a a kicsiknek, nagyoknak, sportolóknak, hobbistáknak egyaránt az örömélmény és az egészséges életmód jegyében szervezett esemény az eredeti forgatókönyvben szereplő következő állomáshelyszínén, a mórahalmi vásártérről hivatalosan is elindul, ahol a szervezők mellett a helyiek messze földön híres vendégszertetükkel várják a többi körversenyfutam helyszíneinek sportszeretőit is. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. nagy tapasztalatú sportrendezvény-szervezői is melléálltak a kezdeményezésnek, és az ötletgazdával valamint a korábbi szervezőkkel már közösen dédelgetik a több mint fél évig tartó sportrendezvény alakulását.

Az előnevezéseket meg lehet tenni a verseny hivatalos weboldalán a www.futokorverseny.hu elnevezéső honlapon. A mórahalmi verseny zárásával szerdán 17 óra 30 perckor a település polgármestere, Nógrádi Zoltán adja át azt a serleget, amely az abszolút győztesnek járó Mórahalom különdíja. Emellett az ADIDAS értékes jutalmával gazdagodik a legtöbb gyermeket, versenyzőt delegáló testnevelő tanár illetve edző is.

A verseny ötletgazdája arra hívta fel a figyelmet: azért is fontos, hogy mindenki legyen ott a nyitányon, mert a versenysorozat összesített pontversenyének helyezettjeit értékes ajándékokkal jutalmazzák a szervezők. Csonka Gábor hozzátette: az elmaradt szegedi futamot is pótolják, beiktatják azt a versenysorozat részébe, egy későbbi időpontra. A korábban leadott nevezések érvényesek a mórahalmi hivatalos rajtra is, ahova a szegedieknek nem kell sokat utazniuk, hiszen az a „szomszédban” van. A szervezők természetesen várják a további nevezéseket is abban a reményben, hogy örömteljes élménnyé válhat a verseny mindenki számára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.