Sport

Olyan történt a Lakersszel, ami korábban nem

Blake Griffin (blake griffin, )
Blake Griffin (blake griffin, )

Amióta a Clippers kosárlabdacsapata Los Angelesbe költözött, most először tudta az összes alapszakasz-meccsét megnyerni a városi rivális ellen.


Griffin ismét elkápráztatta a nagyérdeműt
Fotó: AFP

Idestova 29 esztendeje él a Clippers a Lakers árnyékában: míg az arany-lilák bajnoki címek sorát nyerték ez idő alatt, a piros-kékektől csak fellángolásokra futotta. Ebben a szezonban azonban már a kistestvér szénája áll jobban, magyar idő szerint vasárnap késő este pedig dupla történelmet is írt az együttes.

Történt, hogy a Los Angeles-i rangadón a hazai pályán játszó Clippers elsősorban Chris Paul és Blake Griffin látványos, egyben eredményes játékának köszönhetően az idényben negyedszer is legyőzte a Lakerst. Amióta a csapat LA-be költözött (1984), azóta nem volt példa a szezon közbeni söprésre, még Buffalo Bravesként jött össze ez a bravúr legutoljára az 1974-75-ös kiírásban. Ezzel a győzelemmel ráadásul az is biztossá vált, hogy a Clippers megnyeri a divízióját, ami korábban még egyszer sem jött össze.

Érdekesség még a játéknapról, hogy a New York Knicks a pontkirályi címre törő Carmelo Anthony vezérletével 125-120-ra nyerni tudott a tavalyi nagydöntős Oklahoma City Thunder otthonában. A Knicksz győzelmi szériája ezzel már 12-re duzzadt.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Oklahoma City Thunder-New York Knicks 120-125
Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 109-95
Boston Celtics-Washington Wizards 107-96
Cleveland Cavaliers-Orlando Magic 91-85
Sacramento Kings-Memphis Grizzlies 87-89
Detroit Pistons-Chicago Bulls 99-85
Golden State Warriors-Utah Jazz 90-97
Phoenix Suns-New Orleans Hornets 92-95
Portland TrailBlazers-Dallas Mavericks 91-96

Ajánlott videó

Olvasói sztorik