Sport

Michelisztől elpártolt a szerencse

A Zengő Motorsport magyar versenyzőjével előbb egy féktárcsa, majd a technika ördöge babrált ki Marokkóban.

A túraautó-világbajnokság marokkói állomásán is tovább folytatódott Michelisz Norbert kálváriája. A magyar pilótának már az időmérőn is akadtak gondjai Marakeshben, így mind a két versenyt a 17. rajtkockából várta.

Az első futamon Tiago Monteiro a falhoz csapta a Hondáját, a pályára kerülő törmelékek közül pedig az autója dísztárcsája vetett véget Michelisz első versenyének. Az alkatrész befúródott honfitársunk autójának motorterébe és megégette az elektromos vezetékeket, ami miatt Michelisznek idő előtt ki kellett állnia.

A második futamon műszaki hiba miatt kellett feladnia a küzdelmeket a magyar versenyzőnek.


Fotó: Zengő Motorsport

„Ilyet még soha nem láttam, nem tudok mit mondani. Elment minden visszajelzés az autón belül, ezután elment a kormányszervó, majd bejött a safety car és egy kör múlva üzemanyag szagot éreztem. Ennek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, mert ez előfordult már egy-két szabadedzésen is. Arra lettem figyelmes, hogy mellém jön D’Aste és nagyon mutogat valamit és akkor éreztem, hogy baj lehet. Bejöttem a boxba és az autóból ömlött az üzemanyag és ez nagyon veszélyes, de hogy ennyi minden történt az autóval és egyben van, az egy csoda.

Jó volt a futam, próbáltam beosztani az erőmet éreztem, hogy hol vagyok gyorsabb az előttem haladóknál. Kockázatot nem akartam vállalni, mert nem tudtam pontosan hányadik helyen is vagyok, de egy két helyet még előrébb léphettem volna. Az biztos, hogy ez lett volna a legmelósabb pont, ha megszerzem. Ez a forgatókönyv beleillek ebbe a hétvégébe, mert gyakorlatilag semmi nem jött össze” – mondta Michelisz a második futamot követően.

Az első versenyen a dán Michel Nykjaer diadalmaskodott, aki hazája első túraautó-vb-sikerét szerezte ezzel. A második futamot Pepe Oriola nyerte meg, aki 18 esztendősen a sorozat legfiatalabb győztese lett. Az összetettben továbbra is a francia Yvan Müller vezet.

A következő futamot április utolsó hétvégéjén a szomszédos Szlovákiában rendezik, ahol a tavalyi évben Michelisz Norbert pályafutása során először diadalmaskodott időmérő edzésen a világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik