Sport

Babos Tímea párosban döntős Mexikóban

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A japán Date-Krumm oldalán fináléba jutott a magyar teniszező a monterreyi tornán.


Fotó: MTI/EPA

A vártnál sokkal nehezebb mérkőzése, de igazolódott a papírforma: Babos Tímea és Kimiko Date-Krumm bejutott párosban a döntőbe a 235 000 dolláros Monterrey Openen, miután két, fordulatos szettben nyert Asia Muhammed és Allie Will ellen.

Az elődöntő 1 óra 14 percig tartott. A fináléban az 1. helyen kiemelt magyar-japán kettős ellenfele a cseh Eva Birnerova és a thaiföldi Tamarine Tanasugarn lesz. A döntőt magyar idő szerint vasárnap 22 órától játsszák.

„Sajnos Kimiko küszködött a hátával már napok óta,de szerencsére napról napra jobban játszik és ami még fontosabb, hogy megvan köztünk az összhang! Mindketten szeretnénk győzni! Egyrészről boldog vagyok hogy döntőzünk, mert jól játszok, másrészről a közönség nagyon a szívébe zárt engem, állandóan a nevemet hallom vissza a közönség soraiból.

Így meg jobban örülök ennek a sikernek! Remélem a holnapi döntő újabb monterreyi tornagyőzelemmel zárul!:) Drukkoljatok!!!” – nyilatkozta Babos az elődöntőt követően.

Babos Tímea idén januárban Hobartban és Bogotában is túljutott az elődöntőn Mandy Minellával, Kolumbiában a duó meg is nyerte a versenyt. A magyar lány tavaly Birminghamben ünnepelte első tornagyőzelmét párosban WTA-eseményen, akkor a tajvani Hszie Szu-vej volt a párja.

Babos jelenleg 60. párosban a világranglistán, a 42 éves (!) Date-Krumm az 50., de biztos, hogy mindkettejük helyezése javul majd. Az örökifjú japán teniszezőnek ez a kilencedik döntője párosban.

Eredmény – Monterrey, páros, elődöntő:

Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 1.) – Asia Muhammed, Allie Will (amerikai) 7-5, 6-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik