Sport

Döntetlenre állunk a Davis Kupában

Balázs Attila két óra alatt, három szettben megnyerte a pénteki nyitómérkőzést a Davis Kupa budapesti osztályozóján, Fucsovics Márton viszont kikapott, így 1-1 az állás.

Remekül kezdtünk
Fotó: MTI

A hazaiak első számú játékosa, a világranglistán 248. Balázs a rangsorban 1899. Ugo Nastasival találkozott. Az Elektromos Csarnokban telt ház, 700 néző várta a mérkőzést – a második szett végén Áder János köztársasági elnök is csatlakozott hozzájuk.

A magyar játékos 2:2-nél vette el fejpántos ellenfelének adogatását, s előnyét remek ütésekkel és szellemes megoldásokkal tartva, 38 perc alatt 6:4-re hozta a nyitószettet. A második játszma eleinte az elsőhöz hasonlóan alakult, Balázs 2:2-nél brékelt, csakhogy 4:3-nál elvesztette a szerváját, így jutottak el a felek 6:6-ig, azaz a rövidítésig, amelyet Balázs 7-3-ra megnyert, így az 58 perces szett is az övé lett.

A harmadik felvonásra már szétesett az egyre többet dühöngő Nastasi játéka, Balázs magabiztosan nyerte saját adogatásait, illetve vette el sorra riválisáét. A luxemburgi 5:0-nál még hozott egy gémet, aztán a hazai kedvenc kiszerválta a szettet, 1-0-ás vezetéshez juttatva a magyarokat. 

“A rutin sokat számít a fontos pontoknál, ez segített most nekem, mert a Davis Kupában alig vannak könnyű meccsek, ilyenkor mindenki felszívja magát – mondta Balázs Attila. – Jól éreztem magam a pályán, a borítás is tetszik, és remek dolog hazai közönség előtt játszani.”

A második egyes meccsen, akárcsak  Balázs összecsapásán, kétszettes hátrány után Fucsovics játéka is szétesett, sorra jöttek a brékek, Müller egy pillanatra sem ingott meg, és végül a papírformának megfelelően, 1 óra 52 perc alatt hozta a meccset.

Eredmény – Davis Kupa

Magyarország-Luxemburg 1-1 – állás az első nap után
Balázs Attila-Ugo Nastasi 6-4, 7-6 (7-3), 6-1
Fucsovics Márton-Gilles Müller 3-6, 4-6, 0-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik