Sport

Mocsai Lajos: Óriásit léptünk előre

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szenzációs játékkal 20-18-ra verte Horvátországot a veszprémi Európa-bajnoki selejtezőn. Kalapot emelhetünk.

 

A képre kattintva galéria nyílik
Fotó: MTI / MTI/Kovács Anikó

Öt éve, 2008 novemberében győzött legutóbb a magyar válogatott a horvát ellen, azóta csak kudarcok következtek, a három legutóbbi, fájó vereség az olimpián, majd a világbajnokságon.

Csütörtökön aztán Veszprémben 20-18-ra győzött Magyarország, ezzel szinte biztosan ott lesz a dániai Európa-bajnokságon. A meccs egyik hőse Mikler Roland volt, aki 52 százalékkal védett, a másik a Dunkerque légiósa, Nagy Kornél, aki 5 góljával tarthatatlannak bizonyult.

Császár Gábor hatot lőtt, Nagy László érdekes módon egyet sem, cserében a védekezésben maximálisat nyújtott.

„Gratulálok a csapatomnak, fantasztikus hangulatú, nagy mérkőzést játszottunk. A győzelemmel óriási lépést tettünk az Eb-részvétel felé, így Zágrábban felszabadultan játszhatunk” – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a meccs után, aki a hatharom.hu-nak azt is elmondta, ez volt az év tétmeccse, és a fiúk erkölcsi értelemben, valamint szakmai alázatból jelesre vizsgáztak.

Videó – A mérkőzés összefoglalója:

„Az utolsó gól előtt Mocsai Tamással összenéztünk, és szerencsére lehetőségünk is adódott egy légpasszra. A mérkőzésnek azonban nem ez volt a legfontosabb eleme, hanem az, hogy talán a horvátoknál kicsivel kevesebbet hibáztunk, így sikerült győznünk” – ezek már Nagy Kornél szavai.

Videó egy szurkoló videója az utolsó percekről:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik