Sport

ETO KC: Lázas készülődés a szombati elődöntőre

Gyorsinterjú Ambros Martin vezetőedzővel a közelgő Győri Audi ETO KC - Oltchim Valcea meccsről.

Ambros, túl vagytok az utolsó hazai edzésen a Valcea megmérettetés előtt. Mit látsz most a lányokon?

Óriási várakozást látok rajtuk, mindenki nagyon várja a szombati meccset, hiszen nyár óta arra készültek, hogy a BL csúcsmérkőzésein ott lehessenek. A rengeteg befektetett munka eredményét most kell kiadni magukból, nagyon szeretnének bizonyítani, borzasztóan éhesek a játékra, a győzelemre!

Hogy tervezed, minden játékos szóhoz – illetve labdához – tud majd jutni a meccsen?

Igen, ezzel is bizonyítva, hogy mi csapatként vagyunk erősek. Minden játékosunk arra készül, hogy a maximumot hozza ki magából, hogy saját játékával ő is hozzátegyen a csapat eredményéhez, és a győzelemhez erre szükség is van.

Szerinted hol kell keresni a Valcea gyengeségét?

A meccseiket elemezve úgy látom, hogy meglehetősen hullámzó a játékuk. Nagyszerű játékosokból állnak, de változékony játékképet mutattak az eddigi mérkőzéseken. Nekünk mindenféleképpen arra kell törekednünk, hogy ezeket a hullámvölgyeket kíméletlenül kihasználjuk, stabil játékot mutassunk, és ekkor jó esélyünk van a győzelemre.

Andrea Lekic tavaly a Valcea elleni mérkőzésen egy emlékezetes gólt dobott – háttal a kapunak, a lába között ellőve a labdát. Andrea, biztosan emlékszel erre a gólra, mit tervezel az idei romániai meccsre?

Persze, hogy emlékszem, az a támadás és a befejezése egy fantasztikus élmény volt az eddigi pályafutásomban! Az ilyen pillanatokat nem lehet megtervezni, az adott szituáció hozta a lehetőséget, és óriási szerencsém is volt, hogy gól lett belőle. Ezért természetesen most sem tervezek hasonló bravúrokat, ha adódik a lehetőség, akkor megpróbálom a lehető legeredményesebben megoldani. Igazából legboldogabb akkor leszek szombat este, ha győzünk, még akkor is, ha én egyetlen apró gólocskát sem fogok dobni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik