Sport

Akadémiák, ha összefognak

Ezen túl együttműködik a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával, melynek szerződését pénteken szentesítették a felek

Mészáros Lőrinc, az Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke és Dávid Kornél, intézményvezető írta alá azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében a fehérvári utánpótlás nevelő iskola támogatja a RealTanoda kosárlabda-szekció működését. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a jövőben felszerelésekkel és programlehetőségekkel segíti a RealTanoda – programban résztvevő gyerekeket, akik a helyszínen tekinthetik meg az Alba Fehérvár mérkőzéseit.

A megállapodás értelmében a Puskás Akadémia szakmai segítséget nyújt az Akadémia működtetésével, kapcsolatban, mely elsősorban a szervezeti struktúra felépítésében, működtetésében nyilvánul meg. Segítséget nyújt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által kialakított, a Real Madriddal fennálló kapcsolat kibővítésére a kosárlabda szakosztály irányába, melynek fő célja a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szakmai fejlődésnek elősegítése.

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, pedig szakmai segítséget nyújt a RealTanodában sportoló gyerekek részére. Igény esetén részvételi lehetőséget biztosít a PFLA RealTanoda csapatai számára a DKKA házi bajnokságában. A DKKA segítséget nyújt abban, hogy a PFLA és a RealTanoda által kiválasztott gyerekek a felnőtt kosárlabda csapat mérkőzéseit térítésmentesen megtekinthessék. Az első ilyen program szombaton este hat órakor lesz, amikor a RealTanodások az Alba Fehérvár-Körmend bajnoki mérkőzést tekintik meg a Vodafone Sportcentrumban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik