Sport

Japánban védheti meg övét egyetlen profiboksz-világbajnokunk

szebelédi renáta (szebelédi renáta, )
szebelédi renáta (szebelédi renáta, )

Szebelédi Renáta május 19-én teszi kockára tavaly októberben megszerzett WBC (Bokszvilágtanács) légsúlyú világbajnoki övét.

A Wakayamában megrendezésre kerülő eseményen a Shindo Go (11 győzelem, 2 vereség) lesz a magyar lány kihívója, aki tavaly júliusban egyszer már megkísérelte megszerezni ezt a címet, de megosztott pontozással kikapott a korábbi bajnok mexikói Mariana Juareztől.

“Minden mérkőzésemre maximális erőbedobással készülök, és a ringben is mindent kiadok magamból. Most sem lesz másként. Tudom, hogy nem rossz ökölvívó a japán lány, de én vagyok a világbajnok, és címvédőként nem lehet más célom, mint megvédeni, ami az enyém” – nyilatkozta kihívójáról és céljairól Szebelédi Renáta.

A mindössze 19 éves ökölvívónő tavaly októberben szerezte meg vb-övét, amikor Olaszországban a 3. menetben kiütötte Simona Galassit a betöltetlen címért zajló mérkőzésen, így:

Szebelédit a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) néhány hete “az év női profi ökölvívója” címmel tüntette ki. Jelenleg csak Feja Tibor tanítványának van nagy szervezetnél világbajnoki öve a magyar profi mezőnyből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik