Sport

Fehérváron elmaradt a csoda

sapa-fehervar-av19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )
sapa-fehervar-av19(960x640).jpg (sapa fehérvár av19, )

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Ocskay Gábor szakosztály-igazgató értékelte csütörtökön a Sapa Fehérvár AV19 idei szereplését.


A kupaarany összejött Miskolcon
Fotó: MTI / Vajda János

A fehérvári hokisok idén az osztrák bajnokságban (EBEL) alulteljesítettek, hiszen nem jutottak be a rájátszás felsőházába, végül pedig csak a 11. helyen zártak. A Magyar Kupát viszont simán megnyerték, hiszen az elődöntőben a magyar bajnok Dab.Doclert, a fináléban pedig a Miskolci Jegesmedvéket ütötték ki.

A város első embere az évértékelőn kijelentette, nincs magyar hoki Volán nélkül. Hozzátette: idén elmaradt a csoda, a realitást kaptuk a felnőttektől. Ocskay Gábor szakosztályigazgató leszögezte, a csapat gödörbe került, és nem is tudott kimászni belőle, ezért az EBEL 11. helye.

„A lejtőn az indította el a csapatot, hogy első számú kapusunk, Adam Munro megsérült, és három hetet kénytelen volt kihagyni. Pedig addig remek pozícióban voltunk” – mondta Ocskay.

A csapat nemrég megvált Jan Neliba vezetőedzőtől, ezért a szakosztályigazgató elmondta, három tengerentúli trénerrel tárgyalnak.

A sajtótájékoztatón két szponzori szerződés is aláírásra került, a Magyar Minőségellenőrzési Kft. továbbra is segíti a fehérvári hokit, a Sapa Profiles pedig további egy évre névadó szponzora marad az egyesületnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik