Sport

Babos Tímea szenzációs győzelmet aratott

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Legyőzte a negyedik helyen kiemelt Ana Ivanovicot a magyar teniszező a monterreyi tenisztornán.

Menetel a címvédő Babos Tímea Mexikóban. Nem elég, hogy párosban továbbjutott az első fordulóból magyar idő szerint még szerdán a japán Date-Krumm oldalán, aztán egyesben is győzött.

Szólóban már a második fordulót kellett lejátszania (az első körben a spanyol Sanchezt verte), és a szerb Ana Ivanovic, a világranglista korábbi vezetője, jelenlegi 17. helyezett várt rá. Az első szettet 7-5-re nyerte a magyar lány, a másodikat elbukta.

A harmadik, döntő szettben 2-0-ra elhúzott a szerb szépség, de a magyar teniszező (aki nemkülönben szép) nem adta magát: 3-2 után már nem is engedett játékot ellenfelének.

„Nagyon jó volt visszatérni a centerpályár! Az elején még neki szurkoltak többen, de a folytatásban már inkább mellettem volt a közönség. A harmadik szettben, 4-2-nél volt egy nagyon szoros gém, amelyben egyenlőnél legalább egy percig állt a játék. A szurkolók ugyanis annyira biztattak bennünket, Úgy érzem, jól játszottam, az adogatásaim jól sikerültek. De még nem volm olyan jó a teljesítményem, mint tavaly.

Egyáltalán nem zavart, hogy ilyen későn kellett pályára lépni, inkább feldobott a hangulat. Bár sokat vártunk, mert hosszú meccs volt előttünk. Szeretek ennyi ember előtt játszani, egy ilyen esti találkozóra mindig sokan jönnek össze” – mondta Babos Tímea fáradtan, de nagyon boldogan a remek sikert követően.

A folytatásban a román Niculescuval kell mérkőznie a 4. fordulóért, ő is kiemeltet, a belga Wickmayert búcsúztatta.

Eredmények – WTA-torna, Monterrey, 2. forduló:

Babos Tímea – Ana Ivanovic (szerb, 4.) 7-5, 3-6, 6-2
Morita (japán, 8.) – Voskobajeva (kazah) 6-4, 7-6
U. Radwanska (lengyel, 11.) – Vekic (szerb) 6-4, 6-1
Niculescu (román) – Wickmayer (belga, 6.) 6-4, 3-6, 6-1
Pavljucenkova (orosz) – Mrdeza (szerb) 6-1, 6-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik