Sport

Nem fért bele a szegedi áramszünet Egerben

Varga Zsolt (varga zsolt, )
Varga Zsolt (varga zsolt, )

A ZF-Eger vízilabdacsapata otthon győzte le 11-8-ra az A-Híd Szeged VE együttesét a férfivízilabda ob I.-ben.

A fordulót megelőzően két 64 pontos csapat volt a bajnokságban, ez pont a hazai környezetben játszó Eger, illetve a Szeged együttese volt, azaz ez volt a bajnokság csúcsrangadója. A hevesiek kétszer is vezetést szereztek a találkozó korai szakaszában, ám a Szeged mindkétszer egyenlített, sőt, Jospeh Kayes révén a mérkőzésen először vezetett is a második negyed elején.

Innentől kezdve azonban állva hagyta ellenfelét az Eger, amely Varga Zsolt vezérletével futószalagon gyártotta a gólokat, míg Vincze Balázs együttesének komoly gondjai akadtak támadásban. Kayes törte meg a hosszú szegedi gólcsendet, ám ezzel is csak 7-4-re jött fel a vendégcsapat.

A záró nyolc percnek 9-6-os állással vágtak neki a felek, a Szeged pedig összekapta magát a hajrára, Juhász Zsolt pimasz ejtésével pedig közelebb is férkőzött a riválishoz. Az utolsó percekben mind a két oldalon esett még gól, az Eger végül nem engedte ki kezéből a győzelmet és 11-8-ra nyert. A Szeged ezzel elveszítette a veretlenségét.

Ezzel egyidőben találkozott egymással a Szentes és az OSC, a csongrádiak végül hazai medencében egy találattal jobbnak bizonyultak.

A két esti mérkőzésen papírforma eredmények születtek: az FTC-Waterpolo és a címvédő TEVA-Vasas is hazai környezetben nyert, előbbi a PVSK-t, utóbbi a rivális Groupama-Honvédot győzte le.

Eredmények – férfivízilabda ob I., 24. forduló

ZF-Eger – A-Híd Szeged VE 11-8 (2-1, 3-2, 4-3, 2-2)
A legjobb góldobók: Varga Zs. 3, Bátori, Mezei 2-2 illetve Kayes 3, Hegedűs 2

Valdor-Szentesi VK – OSC 7-6 (2-2, 2-2, 1-1, 2-1)
A legjobb góldobók: Weszelovszky 3 illetve Gyárfás 3

FTC Waterpolo – PVSK-Fűszért 11-8 (3-3, 3-1, 4-2, 1-2)
A legjobb dobók: Francsics 5, illetve Bóbis 5

TEVA-Vasas – Groupama-Honvéd 12-6 (3-2, 3-0, 2-2, 4-2)
A legjobb dobók: Hőna 3, illetve Kiss G. 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik