Sport

Marokkóban is pontot szerezne Michelisz

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

A Zengő Motorsport a túraautó-vb második futamára szeretné, ha a Honda Civic legalább pontokért tudna küzdeni.

Két héttel ezelőtt rajtolt el a WTCC idei szezonja Monzában. Michelisz Norbert azonban nem örült ennek annyira, hiszen új autójával szinte minden baj volt, képtelenség volt vezetni, de ennek ellenére az első futamon a 8. helyen zárt.

A marokkói utcai versenypályán hasonló eredményben bízik a tavalyi privát világbajnok, de ehhez az kellene, hogy legalább egy kicsit javuljon a Civic teljesítménye. Az afrikai országban 2009-ben rendeztek először világbajnoki futamot, és azóta – a 2011-es év kivételével – minden évben ellátogatott ide a sorozat. Az eddigi hat futamból négyet (2009-ben és 2012-ben mindkettőt) valamelyik Chevrolet nyert meg, míg 2010-ben az első futamon egy Seatot, a másodikon egy BMW-t intettek le elsőként.

„A marokkói versenypálya nem tartozik a kedvenceim közé. Vonalvezetése unalmas, viszont nagy kihívás a pályán versenyezni. Nagyon kemény féktávok vannak és iszonyatosan magasak a kerékvetők. Itt összerakni egy jó kört mindenképp nagy feladat akár a pilóta, akár az autó beállításának tekintetében. Biztosan érdekes versenyhétvége lesz, és azt gondolom, hogy a Hondával van esély nem csak a pontszerző helyekért küzdeni, hanem az első helyekért is harcolni. Kezd körvonalazódni, hogy mik az autó gyenge pontjai. Végsebesség tekintetében van egy kis lemaradásunk, és ugye Marokkóban vannak hosszú egyenesek, emiatt nem várok könnyű hétvégét. Bízom abban, hogy Marokkóban nem fog esni az eső, és az autó technikailag rendben lesz, hogy el tudjak kezdeni érdemben összebarátkozni az autóval” – mondta Michelisz Norbert.

Marrakechben az első futamot vasárnap 15:20, a másodikat 16:20-kor rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik