Sport

Babos Tímea újra nyerésben

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

A papírformának megfelelően Babos Tímea (123. a világranglistán) győzelemmel mutatkozott be a 235 000 dolláros Monterrey Openen.

Babosnak kedvenc tornája a mexikói. Tavaly első tornagyőzelmét itt aratta, így nem csoda, ha szeret Monterreyben játszani. Az idei torna első fordulójában ennek és az esélyeknek megfelelően két szettben nyert a mexikói Ana Sofia Sanchez(439.) ellen. A mérkőzés 68 percig tartott.

Nem lehet rossz érzés “saját magad alatt” állni

“Nem volt könnyű a mai meccs. Akarva akaratlanul éreztem egy kis nyomást,hiszen még sosem játszottam címvédőként egy versenyen. Az ellenfél ráadásul nagy küzdő volt, egy pillanatra sem engedhettem ki. Örülök a győzelemnek. Innentől biztosan újra felszabadultan fogok játszani, és természetesen nagyon várom a következő meccsem!” – nyilatkozta Babos a mérkőzést követően.

Babos hazai ellenfele, mindössze 18 éves volt és szabadkártyával kerülhetett a 32-es főtáblára. Ehhez képest a 33 perces első szett sokáig a vártnál jóval szorosabban alakult. Az első hat gémben egyik teniszező sem jutott el bréklabdáig, de volt különbség az adogatójátékok között. Timi kétszer 30-ra, míg egyszer 40-40 után hozta a játékot, míg ellenfele 3:3-ig csak két labdamenetet veszített szerválóként.Szerencsére a 19 éves magyar teniszező 4:3 után 30-ra brékelte ellenfelét, majd simán ki is szerválta a szettet.

A folytatás váratlan fordulatot hozott: Sanchez 1:0-nál 30-ra elvette ellenfele adogatását, majd 3:1-re is vezetett. Timi ekkor vette vissza szintén 30-ra az elbukott adogatójátékot, majd a következő gémben 0-30-ról fordított. Utána sem vett vissza, 15-re nyerte el Sanchez adogatását! A végén, 5:3-nál Sanchez 30-ra vezetett, de ezután két kettőshibának is köszönhetően már meccslabdát kellett hárítania. Ez még sikerült, de a második esélyt már kihasználta Timi, aki a második körben Ana Ivanoviccsal (17. a világranglistán) vagy Marta Szirotkinával (116.) találkozik. Ha előbbivel, úgy nem lesz egyszerű a címvédés….

MONTERREY OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Ana Sofia Sanchez (mexikói) 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik