Sport

Bajnokok Ligája-győztes a Szeged

szegedi te (szegedi te, teke)
szegedi te (szegedi te, teke)

A Szegedi TE férficsapata megnyerte a tekézők Bajnokok Ligáját, miután a hazai pályán játszó szlovák Podbrezovát is megverte.

A Tisza-partiak a Podbrezová elleni Bajnokok Ligája fináléban megismételték azt az eredményt, amellyel bejutottak a döntőbe.

A szombati elődöntőben az osztrák Sankt Pöltent intézték el 6-2-re, majd a Podbrezová elleni, mindent eldöntő meccsen, ugyancsak 6-2-re nyertek. A Szeged ezzel megszerezte a második BL-trófeáját, korábban 2006-ban sikerült ez a bravúr.

A döntő egyik kulcsfigurája Zapletán Zsombor volt, aki ugyan kikapott a Podbrezová klasszisától, de a világ legjobbjának számító szerbiai Zavarkó Vilmos a vártnál szorosabb meccsen nyert, így a hazaiak nem tudtak komolyabb előnyre szert tenni. Kiss Norbert, Karsai László és a születésnapját április 1-jén ünneplő Kakuk Levente is kiválóan versenyzett, így a szegediek teljesítették a lehetetlen küldetést: saját pályájukon győzték le a szlovák csapatot.

“Az elődöntő szoros volt, a finálé viszont ennél simábban zajlott, hiszen végig vezettünk. A kibővített lelátón közel ötszáz szurkoló foglalt helyet, aztán a végén csak a magyarok hangja hallatszott. Karsai Ferenc klubelnök jól taktikázott; amit elképzeltünk, az bejött” – kezdte az értékelést Kiss Norbert, a szegediek világbajnoka.

“A hazaiak őszintén gratuláltak, tudták, hogy a csapatunk játékosállománya alapján volt esélyünk a történeti, második Bajnokok Ligája-sikerre. Jöttek magyar szurkolók Szegedről, Pécsről, Zalaegerszegről, Kazincbarcikáról, Szombathelyről, Ózdról, szóval elég színes volt a paletta. A zalaegerszegi világbajnokság egyelőre még a második helyen van, első ugyanis a hazai bajnokság, amelyben a Zalaegerszeget meg kell előzni. Rengeteg sms-t kaptam, jönnek a gartulációk: jó érzés, hogy a világ leggazdagabb csapatát saját otthonában vertük meg” – nyilatkozta Kiss.

A szegedi BL-győzelem hatalmas erőt adhat az egész magyar válogatottnak a májusi csapat-világbajnokságra, amelyet Zalaegerszegen rendeznek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik